E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye-Yunanistan ortak tatbikat yapacak---

Türkiye-Yunanistan ortak tatbikat yapacak

Türkiye-Yunanistan ortak tatbikat yapacak
17 Eylül 2020 - 17:52 borsagundem.com

MSB, "Türkiye, Romanya, Yunanistan, Bulgaristan, Arnavutluk ve Kuzey Makedonya’dan Özel Kuvvet unsurlarının katılımıyla 25 Eylül 2020 tarihine kadar sürecek olan Balkan Ülkeleri Özel Kuvvetler Tatbikatı, Romanya’da gerçekleştiriliyor" açıklamasını yaptı

Aralarında Türkiye ve Yunanistan'ın da olduğu 6 balkan ülkesi özel kuvvetler tatbikatı yapacak.

Konuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı (MSB)'ndan bir açıklama geldi. Bakanlığın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"- Balkan Ülkeleri Özel Kuvvetler Tatbikatı Türkiye, Romanya, Yunanistan, Bulgaristan, Arnavutluk ve Kuzey Makedonya’dan Özel Kuvvet unsurlarının katılımıyla 14-25 Eylül 2020 tarihleri arasında Romanya’da icra edilmektedir.

- Tatbikatın maksadı; Balkan ülkelerinin Özel Kuvvetleri arasında dostluk, iş birliği ve koordinasyonu geliştirmek, karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmak, birlikte harekât icra edebilme kabiliyetlerini geliştirmektir.

- Romanya Özel Kuvvetler Komutanlığı ev sahipliğinde icra edilmekte olan tatbikata Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığından; 1 özel kuvvet timi, 1 karargâh personeli olmak üzere toplam 12 personel ile katılım sağlanmaktadır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bilader18 Eylül 2020 08:44

    yorumlarda "nasil yani yunanlarla yanyana tatbikat mi olur?" mantigini sezdim. dostlar, yanyana tatbikatta sadece birlikte savas mi yoklanir? onlarin ozel kuvvetlerinin kabiliyeti hic mi olculmez. ben komustan olsan kendi ozel kuvvetlerime, azcik hafif ve naif olun derim ki zincirin zayif halkasinin turkler oldugunu gorunce, digerleri bunu bakalim nasil tamamlayacak bunu gorurum. tatbikat da kime tatbikat :))

  • Bika17 Eylül 2020 22:21

    Bir manga askerle tatbikat mı olur!

  • Osman17 Eylül 2020 20:47

    Her zaman söylerim komşu komşunun külüne muhtaçtır derler.Barış karşılıklı sevgi saygı kazandırır.

  • Stratejist17 Eylül 2020 19:56

    Gülermisin ağlarmısın?