E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTürkiye pozitif yarışıyor---

Türkiye pozitif yarışıyor

Türkiye pozitif yarışıyor
28 Ekim 2014 - 10:31 borsagundem.com

''Gelişmekte olan ülkeler hisse senetleri satılıyor; Türkiye pozitif ayrışmaya devam ediyor.''

''En önemli GOP olan Çin’in ana endeksi Şanghay 5 gündür satılıyor, Başkanlık seçimlerini Rousseff’in kazanması sonrası Brezilya Bovespa dün bir noktada %8.0 USD satış yedi, günü %4.7 USD aşağıda kapattı.
 
MSCI GOP bu sene %2.5 değer kaybediyor (Gelişmiş ülkeler endeksinden %2.9 negatif ayrışıyor) ve 4 Eylül yıllık zirve seviyesinden %11.1 satılıyor. MSCI Türkiye ise bu yıl dolar bazında %12.9 değer kazanıyor ve 4 Eylül seviyesinden sadece %7.0 aşağıda. Ekim ayında, MSCI Türkiye MSCI GOP endeksinden %10.6 pozitif ayrışıyor.
 
Türkiye hisse senetleri pozitif ayrışmasının ana nedenlerini 3 makroda toplayabiliriz:

-Türkiye tahvillerine Ekim ayındaki para girişleri : 2015 enflasyon dinamiklerinin baz etkisi ve Brent petrolün düşmesiyle iyileşmesi;
-‘’Türkiye’nin %3 büyüme hikayesi CEEMEA sıfır büyürken güzel duruyor’’ relatif görünüm hikayesi;
-Rusya’daki makro sorunlar
 
Bu sabah BIST’te yatay açılış bekliyoruz : Cumhuriyet Bayramı’mız nedeniyle bugün BIST’te sadece sabah seansı işlem yapılacak ve yarın BIST pay piyasası kapalı olacak.
 
Oynaklığın (‘’volatility’’) Perşembe gününden itibaren önemli ölçüde artmasını bekliyoruz – Haftanın makro bazda en önemli olayı Fed Açık Piyasa Komitesi kararı Çarşamba akşamı açıklanacak. Ayrıca BIST30 vadelilerde Ekim kontratından Aralık kontratına geçiş var – 31 Ekim Cuma Ekim kontratı vade sonu.''
TEB YATIRIM STRATEJİ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nadide Büyükışık31 Ekim 2014 05:18

    Pozitif pozitif nereye kadar.80 binin üzerini pozitif düşünen bence yanılır.Etrafımız cadı kazanı kaynıyor.Suriye , Irak hergün Türkiyeye zarar yazıyor. (YTD)