E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Türkiye ile konuşmaya devam edeceğiz"---

"Türkiye ile konuşmaya devam edeceğiz"

Türkiye ile konuşmaya devam edeceğiz
04 Eylül 2017 - 20:00 borsagundem.com

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Türkiye ile konuşmaya devam edeceklerini söyledi.

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası  Yüksek Temsilcisi Mogherini, 12'nci Bled Stratejik Forumu'na katılmak üzere geldiği Slovenya'da gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Balkanlar'dan bir çok AB dostu muhatabının" da katıldığı foruma iştirak etmenin büyük fırsat olduğunu belirten Federica Mogherini, forumda, Batı Balkanlar'ın AB üyeliği yolunda nasıl ilerlemesi gerektiğine odaklanacaklarını dile getirdi.

"Türkiye ile konuşmaya devam edeceğiz"

Türkiye-AB arasındaki üyelik müzakerelerinin devam ettirilip ettirilmeyeceğine ilişkin bir soruya Mogherini, "Türkiye ile konuşmaya devam edeceğiz." yanıtını verdi.

Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Siyasi Diyalog Toplantısı'nın geçen ay Çavuşoğlu ve Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik'in katılımıyla Brüksel'de gerçekleştiğini hatırlatan Federica Mogherini, Türkiye ve AB'nin anlaşamadığı bazı konular olduğunu ancak bunun görüşmeleri devam ettirmeye engel olmadığını kaydetti.

Mogherini, "Öncelikle Türkiye bölgede önemli bir ortak ve hala AB'ye aday ülke. Bu nedenle Türkiye ile konuşmaya devam edeceğiz. İç tartışmalarımız ve özellikle Türkiye'deki muhataplarımızla görüşmelerimiz ikili ilişkilerin geleceğini belirleyecek." diye konuştu.

Kuzey Kore gündemde

12'nci Bled Stratejik Forumu'na, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEA) Başkanı Yukiya Amano ve Nükleer Denemelerin Kapsamlı Yasaklanması Anlaşması Örgütü (CTBTO) Yönetici Sekreteri Lassina Zerbo'nun da katıldığını belirten Federica Mogherini, bu kişilerle nükleer silahların yayılmasını önleme konusunu ve Kuzey Kore'nin nükleer denemelerinin teşkil ettiği tehdidi ele alacaklarını bildirdi.

Bu hafta Estonya'da AB Dışişleri Bakanlarının Gayriresmi Toplantısı'nın gündemine de Kuzey Kore'nin nükleer denemelerini taşıyacağını kaydeden Mogherini, bunun çok önemli bir güvenlik konusu olduğunu dile getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Muhammet Cerit05 Eylül 2017 09:34

    Eeyyyyyyyyy Avrupa ben senin içlerine karışirim, kafama göre adam tutuklarim ama sen sakın ilişkileri bozma haaa. Bu kıvamda dış ilişkilerimiz. Bu kadar kötü bir dışişleri bakanlığı dönemi olmuş mudur acaba Türkiye ve Osmanlılar tarihinde?

  • Uğur Kaan Karşılıklı05 Eylül 2017 09:32

    Ülkenin diktatörlük olmasına bir adım kaldı. AB ilişkileri keserse tamamen uzaklaşacak ülkemiz, bunu da istemiyorlar. Zor kararlar.

  • Hayri05 Eylül 2017 09:16

    Mercedes, passat, audi...lüküs hayat

  • Fggh05 Eylül 2017 03:37

    Türkiye acilen reformlara baslama dir ak parti reformları tıkayan parti konumuna düşmüş tür

  • Alıntıdır 04 Eylül 2017 22:01

    Ah Alamanlar ahhhhh . Çok üzüleceksiniz çooooook ....

  • gobel6604 Eylül 2017 21:53

    Zaten AB'den Türkiye'yi çıkarıyoruz deme cesareti gösterebilseniz gerçeklerle karşı karşıya geleceksiniz de, böyle idare politikalarıyla devam edin bakalım.

  • Ayşe turan04 Eylül 2017 21:31

    Müzakereleri kesmek sizin de işinize gelmez çünkü bizi özellikle gümrük birliği üzerinden sömürüyorsunuz.

  • Off poff04 Eylül 2017 20:41

    Yalanlar yalanlar, Federica bu söykediklerini git ... anlat. Artık bıktık yalanlarınızdan

  • ali04 Eylül 2017 20:35

    biz gelmiyoruz desek peşimizden koşucanız da biz nezaman istemezuk diyicez onu bilmiyorum