E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye genelinde korona virüs alarmı!---

Türkiye genelinde korona virüs alarmı!

Türkiye genelinde korona virüs alarmı!
18 Kasım 2020 - 11:01 borsagundem.com

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüsle tedbirleri ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Koca, ''Virüs bulaştırıcılığından hiçbir şey kaybetmeden adeta kitlesel bulaşma dönemine geçti'' dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca korona virüs vakalarıyla dün açıklanan tedbirler ile ilgili açıklamada bulundu. Bakan Koca, "İstanbul, İzmir, Bursa gibi büyük illerimizdeki artış trendi neredeyse bütün ülkeye yayılmış̧ durumdadır." dedi.

Bakan Koca, "Bu artışı göğüsleyebilmiş durumda isek de gidişatı durdurmak için radikal tedbirlere başvurmamız kaçınılmaz olmuştur." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca ayrıca, "Önümüzdeki yıl 54'ü hastane olmak üzere 273 sağlık tesisini tamamlayarak, 13 bin 995 nitelikli yatak kapasitesini daha ülkemize kazandırmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca açıklamasının tamamı şu şekilde: 

Virüs bulaştırıcılığından hiçbir şey kaybetmeden adeta kitlesel bulaşma dönemine geçti. Bugün itibarıyle dünyada pozitif vaka sayısı 55 milyon oldu. Ölüm sayısı ise 1 milyon 326 bini geçti. Hali hazırda 100 bini aşkın ağır vaka hastanelerde yaşam mücadelesi veriyor.

Görünen o ki, hayatımızı bir süre daha sıkı bir disiplin altına almak zorundayız. Dünyaya paralel olarak ülkemizde de 16 ayrı aşı çalışması yapılmaktadır. Bunlardan bir tanesi klinik öncesi dönemi başarıyla tamamlayarak insan denemelerine başlamıştır. Çin ve Almanya kaynaklı aşıların ülkemizde de faz çalışmaları devam etmektedir. Bu yıl henüz bitmeden aşıya kavuşmanın ümidi içindeyim. Bize düşen, bu süreci güvenli bir şekilde atlatabilmektir. Bu artışı göğüsleyebilmiş durumda isek de gidişatı durdurmak için radikal tedbirlere başvurmamız kaçınılmaz olmuştur.

İşte tüm ayrıntılar! Sokağa çıkma kısıtlaması için genelge

Evde korona testine onay çıktı

Filyasyon ekibine saldırı: 1'i başhekim 3 yaralı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • halk bilmiyormu sanıyorlar18 Kasım 2020 17:37

    Parasızlıktan kapatma yapamıyorlar, hazineyi boşalttılar. salgın yaygınlaşıyor. Vatandaşa destek sağlayamadıklarından suçu vatandaşa atma peşindeler. Bu konuda görevlide bu bakan.

  • zeybek ahmet18 Kasım 2020 21:43

    haklısın

  • bu dünyadan biri18 Kasım 2020 15:18

    Gerçek rakamlar açıklanmadığı için halk rahatladı, sonuçta vaka sayıları inanılmaz arttı. YALANLA BİR YERE VARILMAZ.

  • Bika18 Kasım 2020 13:05

    Türkiye'de pozitif vakaların yaklaşık yüzde 50'si karantinada 10 gün bile kalmadan toplumun içinde dolaştığı tespit edilmiş.

  • Gorele18 Kasım 2020 12:54

    Siyasi miting yapmasın artık Cumhurbaşkanı

  • emekci18 Kasım 2020 11:40

    muhlefet son 1 aydır uyarıyordu, ya fetö, ya pkk, ya gezici, ya cehape zihniyeti denilip doğrulara kulak tıkandı. Şimdi yine geç kalındı, doktorlar sağlık çalışanları heder edildi, insanlar hasta oldu, öldü.

  • Mucise Reis ;)18 Kasım 2020 11:32

    Trump neden son anda anketlere göre seçimi kaybetti ?  1 - Trump ekonomi ekonomi ekonomi sürü psikolojısı dedi.. Bilim insanları dinlemedi. Bilim insanları ila alay eder açıklamalar yaptı. İleri yaş ABD seçmeni, canını düşünmeyen Trump için mektupla oy kullandı. Biden nededi ?bilim insanları çok önemli. öncelik halk sağlığı ekonomi nasıl olsa rayına her zaman oturur, kayıplar yenıden kaznılabilir.. Sonuç : Bir çok abli ileri yaş seçmen, mektup ile can sağlığını düşünen insana oynu verdi... 2 - Trump ırkçı yaklaştı, onlar siyah, onlar göçmern, onlar bölücü, Biden daha uzlaşmacı her ABd vatandaşın hakları olduğunu belirtti. Biden birleştiricilikten oy aldı. Trump ekonomide bir grup insanın işlerine yap sürdü, bazılarını engelledi frenledi. Biden globalden en taban bireye inecek ekonomi programları üzerinde çalıştı. Kişilerin, bireylerin ekonomisine GELİR unsurları oluşturacak. Yani hayır, bağış, ekmek, su, işsizlik vb deil.  

  • Görmez18 Kasım 2020 12:41

    Sen hala uyu vitolo hastası maykılada beyazlasmak için amaliyat oldu diyen binlerce aydın var dünyada , ABD de oylar çalındığı için kaybetti cumhuriyetçi parti, uyumaya devam belki rüyanda gerçekleri öğrenirsin.