E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTurkcell’in 4.2 milyar $’lık davasında kritik gelişme---

Turkcell’in 4.2 milyar $’lık davasında kritik gelişme

Turkcell’in 4.2 milyar $’lık davasında kritik gelişme
15 Şubat 2019 - 21:08 borsagundem.com

Turkcell'in Güney Afrikalı MTN'ye açtığı davada elini güçlendirecek bir gelişme yaşandı. Güney Afrika polisi, eski İran büyükelçisini yolsuzluk nedeniyle tutukladı

CÖMERT YILDIZ / BORSAGUNDEM.COM

2004 yılında Turkcell’in İran’daki GSM ihalesini kazanmasına rağmen Güney Afrika’nın en büyük operatörü MTN'nin tercih edilmesi süreci uzun zamandır gündemdeydi. Turkcell’in hukuka aykırı yollarla devre dışı kalması ve MTN’nin alması sürecinde Turkcell, Güney Afrikalı dev şirkete 4.2 milyar dolarlık dava açmıştı. İşte bu süreçte yeni bir gelişme yaşandı. Güney Afrika polisi, yolsuzluk iddiaları nedeniyle eski İran büyükelçisini tutukladı. MTN dava başından bu yana rüşvet suçlamalarını reddediyor. Devam eden dava sürecinde tutuklama, Turkcell’in iddialarını ve elini de güçlendirmiş oluyor. Zira, MTN, davanın başından bu yana rüşvet iddialarını reddediyordu. Güney Afrika’daki Yolsuzlukla Mücadele Polisi (HAWKS), 75 yaşındaki İran büyükelçisi Yusuf Saloojee’nin kendisine yaklaşık 100 bin dolarlık ev almasını da dikkate aldı.

45 milyon abonesi var

İran’ın en büyük operatörü olan MTN’nin ülkedeki abone sayısı 45 milyon. Afrikalı şirketin dünya genelindeki en büyük ikinci pazarı işte bu rakamla İran oluyor. Ayrıca MTN’nin en büyük pazarı olan Nijerya'da, 2 milyar dolarlık vergi geri ödemesinin geri ödenmediği, bazı yöneticilerinin sınır dışı edildi. 2017’de de Güney Afrika Yüksek Mahkemesi, davalıların usule ilişkin itirazlarını reddetmişti. O dönemde MTN tarafından İran ve Güney Afrika devlet yetkililerine rüşvet verilmesi dahil, ciddi yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarını barındıran davanın esastan incelenmesine geçilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 79,00
En Yüksek: 79,60
En Düşük: 77,70
Değişim 0,64 %
FK: 13,84
PD / DD: 1,42
İşlem Hacmi 1.695.589.018
Toplam Adet: 21.470.669
Ağırlıklı Ort.: 78,96
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)