E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk ürünlerinin yerine Yunan bayrağı asıyorlar---

Türk ürünlerinin yerine Yunan bayrağı asıyorlar

Türk ürünlerinin yerine Yunan bayrağı asıyorlar
24 Ekim 2020 - 09:01 borsagundem.com

Türkiye hükümetinden Suudi Arabistan’ın uyguladığı boykota dair halen bir açıklama gelmezken Riyad’daki süpermarketlerde Türk ürünlerinin bulunduğu raflar boşaldı. Aynı raflara Yunanistan bayrağı asılıp, “Yunan ürünleri gelmiştir” tabelası konuldu.

Suudi Arabistan'daki süpermarketlerde Türkiye'de üretilen ürünler raflardan indirilirken yerine Yunanistan, Mısır ve Fas'ta üretilen ürünler yerleştiriliyor. Riyad'da pek çok süpermarkette Türk ürünlerinin bulunduğu raflara Yunan bayrakları asılarak, “Yeni ürünler gelmiştir” duyurusu yapılıyor. Suudi Arabistan'daki Türkiye boykotu yayılırken Türkiye'de hükümetten konu ile ilgili resmi bir açıklama henüz gelmedi.

20 milyar dolar iddiası

Boykotun ilk resmi duyurusunu attığı bir tweet ile yapan Suudi Arabistan Ticaret Odası Başkanı Ajlan Al Ajlan son yaptığı açıklamada ise boykotun Türkiye'ye 20 milyar dolara mal olacağını iddia etti. Ajlan, Suudi basınına verdiği son demeçte “Türkiye'ye 1.5 milyon turiste mal olacak bu boykotun onlara maliyetinin büyük olacağını düşünüyorum. Binlerce yatırımcı, turizm sektörü ve ithalat… Ülkedeki her işadamının ve kişinin görevi, hükümetimizi ve insanımızı hedef alan bir ülke ile ilişkiyi kesmektir” dedi.

Bir başka haberde ise AFP muhabirinin Riyad'da bir süpermarkette satış elemanlarının tüm raflardaki Türk malı ürünleri kaldırdığını gördüğüne yer verildi. Türk beyaz peynirlerinin yerine Mısır üretimi peynirler yerleştirildiğini, tüm Türkiye üretimi çikolata ve şekerlemelerin raflardan kaldırıldığının belirtildiği haberde söz konusu süpermarketin müdürünün, “Bu çok hassas bir konu” dediğine ve kaldırılan ürünlerin akıbetine dair bilgi vermediğine de yer verildi.

Türk burgerin Yunan olması dünya basınında

Suudi Arabistan'ın Türk mallarına fiilen boykot uygulaması dünya basınının da gündemine girdi. Sozcu.com.tr'nin geçtiğimiz hafta yazdığı Suudi fast food zinciri Herfy'nin menüdeki Türk burgerini Yunan burgeri olarak değiştirmesi dün Bloomberg sayfalarında da yer buldu. Habere göre şirket, Yunan burgeri olarak değiştirdiği ürünün fiyatını da düşürdü. Suudi şirketin bağlı olduğu Savola Group, Türkiye'de Yudum başta olmak üzere birçok yağ markasının sahibi ve sektörde birinci sırada. (Özlem Ermiş Beyhan / Sözcü)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (43)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mine celik25 Ekim 2020 12:47

    Yudum ve sirma yi siz de yasaklayin.kaldirin raflardan.

  • Vatandaş Hasan25 Ekim 2020 07:01

    Cumhurbaşkanından MACRON söyledikleri szlerin aynısını Araplar,filistinliler ve Suudiler için de söylemesini bekliyoruz...Nedense hala tek kelime etmiyor.Filistinliler Caddelerine ERİVAN ismini koyuyor,Akdeniz ile ilgili tüm Türkiye karşıtı toplantılara en önde gidip aleyhimize kararlara imza atıyor.Biz ise "filistinli kardeşlerimiz"!!! için yapmadığımız kalmadı.!!!Tüm Araplar Türk düşmanıdır,bu unutulmamalı,açın tarihe bakın....!

  • Vatandaş25 Ekim 2020 06:50

    Tüm Araplar ve Suudiler tarih boyunca TÜRK DÜŞMANLIĞI YAPMIŞLARDIR VE YAPMAYA DEVAM EDİYORLAR...Bizimkilerde nedendir bilinmez bir Arap hayranlığı,destekçiliği var...Hala onların bykotuna cevap bile vermekten acizler...Biz verelim bari: PİS ARAPLAR...

  • Elazığlı25 Ekim 2020 02:21

    helal et Türk burgeri yerine domuz etinden Yunan burgeri yersiniz artık.

  • mehmet25 Ekim 2020 01:11

    yunan ne üretebiliyor ki ürünleri rafları doldursun.. bence zoraki yaptırıyorlar.  ayrıca ilk hurmayı getiren her Araba bir araba..

  • Ferudun25 Ekim 2020 00:59

    demekki bunların analarını yunan gavurları becermiş bizde bunlara hep kardeş ülke müslüman ülke gözüyle bakmışız kol kanat germişiz keşke o gözler çıksaydıda bakmasaydık keşke o kanatlar kırılsaydıda germeseydik bu tohumu bozuk soysuzlara ben herzaman derim TÜRKÜN TÜRKDEN başka dostu yoktur gerisi teferruat 

  • AHMET ÖZBİR24 Ekim 2020 22:57

    BATILI gâvurlara tek kem söz edemeyen bazı faşist yobazlar müslüman Arap (beyaz, açık tenli) kardeşlerimize alçakça saldırıyorlar. Bizler uyanık olacağız, ÜMMED ŞUURUYLA hareket edeceğiz, ECNEBİLERİ SEVİNDİRTMEYECEĞİZ. Boykotçu ZALİM DİKTATÖR REJİMLERE AYNEN KARŞILIK VERMEMİZ TÜRK EVLATLARININ VAZİFESİDİR.

  • hain araplar24 Ekim 2020 22:21

    bu araplar değilmiydi KUTSAL MEKKE SAVUNMASINDA KAHRAMAN FAHRETTİN PASAMIZI, ingiliz lawrence nin güçleriyle sarıp , osmanlı yı arkadan vuran TÜRK MEHMETÇİKLERİNİ ŞEHİT eden , osmanlı yı  ingilizlerle işbirliği yaparak arabistan topraklarından çıkaran vahabi  bedevi vs. bilumum arap usakları degil miydi?.. herkes tarihi ve arapların osmanlı ya ettikleri ihanetini tekrar tekrar okusun.

  • Uyan24 Ekim 2020 22:54

    Cok iyi biliriz lakin her ramazan ayinda ilk once cagri dizisi sonradanda arabistannli lawrance flimmi cikardi ...bu insanlara arabistanlı lawrens ajani iyi bir insangibi izletirsen dusmani dost olarak gorursun ....firat nehrini suyunu hataya oradan ic anadolu topraklarinina kaydirsan orda dogunun kapulari aralarsin....

  • Muro24 Ekim 2020 22:04

    Derhal hac yasaklanmalı bizim hacıların parası Amerika ve pkkya akıyor. Hükümet uyuyor

  • HALK24 Ekim 2020 21:24

    BUNLARIN PETROLU VE GAZLARI OLMASA NE AMERİKE NEDE İSRAİL İLGİLENİR  ACLIKTAN CÖLLERDE NEFESLERİ KOKAR BUNLARA İNSANLIK YAPMAYACAKSIN ANLADIKLARI DİL NEYSE ÖYLE KONUŞACAKSIN

  • KURT24 Ekim 2020 21:21

    ARAPLARIN TARİH BYUNCA PARALARI VARDI FAKAT AKILLARI HİÇ OLMADI BUNLARA KIT AKILLI DENİR 

  • KURT24 Ekim 2020 21:19

    BU ARAPLAR YUNAN BAYRAGINI ASIP YALAN YAPIYORLAR  YUNANLILARIN  KARNI ZATEN AC   TÜRKİYEMİZOLMASA ACLIKTAN ÖLÜRLER GERCİ MİLLET OLARAK BEYİN ÖLÜMLERİ GERCEKLEŞMİŞ ZATEN  

  • Arap24 Ekim 2020 20:10

    Tarih bilginiz kıt olduğunda..önce Osmanlı’nın yıkılışıyla Arap toplumlarının başına İngilizlerin atadığı Kişiler yönetir.Arap toplumuna kin kusmanı bir manası yok.Aynı şeylerin benzerini kafkas ülkeletindede yaşadık.Orada bir dönem bütün marketlerde Türk malı satılmaz afişleri asıldı.

  • arabistanlı arap24 Ekim 2020 22:40

    madem arapsın..ben araptım artık TÜRKOĞLU TÜRKÜM..ATATÜRK Ü okudum. ALLAH'(C.C.) IN.HZ MUHAMMED (SAV) PEYGAMBERİMİZİN  YOLUNDA ÇOK BÜYÜK BİR ADAM ATATÜRK. KURAN I KENDİ PARASIYLA TÜRKÇE YE ÇEVİRTMİŞ..TÜRKLER  YÜCE ALLAH IN EMİRLERİNİ İYİ OKUSUN VE ANLASINLAR ONA GÖRE DAVRANSINLAR DİYE.. KUR ANI BAŞKA DİLLERE DE ÇEVİRTMİŞ..İNGİLİZCE, FRANSIZCA, ALMANCA..sen de oku ATATÜRK Ü..

  • kara kurt24 Ekim 2020 22:23

    arap usagımısın? arap kölesi mi ? 

  • Qwerty24 Ekim 2020 17:50

    Kandırıldık...

  • kralll24 Ekim 2020 17:40

    bizimkiler kime dostum kime din kardeşim diyor asıl kazığı onlardan yiğiyoruz. ama abd düşman almanlar bizi kıskanır fransız düşman eee arap kolayını bulsa savaş acacaklar bize.

  • ihanetçi fiistinliler24 Ekim 2020 22:29

    filistinlilerde gazze de ana cadde ye erivan caddesi ismini verdiler.  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ne gitmeyen liderleri abd cagırınca koşa koşa güney kıbrıs rum kesimine toplantıya gitti. TÜRKİYE NİN doğu akdenizde gaz ve petrol aramasının nasıl engelleneceği toplantısına.. bu filistin bir ayağa kalkarsa ilk şamar atmaya çalısacağı millet BİZ TÜRKLER olacak..

  • Kync24 Ekim 2020 17:36

    Kaybeden onlar...domuz katkılı ürünlere devam. Tercih onların...

  • Haha24 Ekim 2020 17:31

    Her sefeeinde macrona hoykuren akp genel baskaninin bunlara neden sesi cikmaz, nankor araplar bile diyemedi ya

  • Aheahe24 Ekim 2020 17:28

    Yakisir arabima

  • okiman0724 Ekim 2020 16:27

    arap sevdalılarına gelsin bu haber

  • mehmet24 Ekim 2020 20:53

    çok cahilsin. suudları arapların başına ingiliz getirdi. onlara köpeklik yaptılar ve yapıyorlar. ama müslüman arap halkına kinlenmek budalalık. ingilizin amerikanın istediği de bu zaten. böl parçala yönet.

  • AHMET ÖZBİR24 Ekim 2020 15:46

    ARAP kardeşlerimize dil uzatan içi dışı KAPKARA olanlar, benim Şanlı Peygamber Efendim Hz. Muhammed aleyhisselâm Arap'tır, İslâm düşmanlarının Arap ırkına olan düşmanlığının sebebi nedendir acaba? Ancak rejimlere, krallara, diktatörlere hak ettikleri giydirmeleri yapın, yapalım ama İslâm kardeşliğine saldıran ATEİSTLERE FIRSAT VERMEYELİM. Boykot yapılacaksa BU ÜLKELERE BİZ DE SAPINA KADAR boykot YAPALIM. Hain rejimlere sessiz kalmayalım.

  • KERİM24 Ekim 2020 16:13

    BEN PEYGAMBERİMİZİN TÜRK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

  • Mehmet bey 24 Ekim 2020 15:11

    Olan gene garip halka olacak bakıyorum yorumlar ada yazik bu türk halkına

  • saıt24 Ekim 2020 14:38

    suudiler yunanlıların domuzlu ürünlerini alır tüketirler

  • Bika24 Ekim 2020 13:43

    Suudi Arabistan kralı, Selman bin Abdülaziz el-Suud'a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından devlet nişanı verilmişti. 

  • okiman0724 Ekim 2020 16:26

    b.k vardı sanki

  • Shalva24 Ekim 2020 12:44

    Burtaya yazanlar faşist sanırım. konun arapla bilmem neyle ilgilsi yok. Yönetimle var. Hangi ülke dostunki arap dostunmuş değilmiş diyorsun.

  • KERİM24 Ekim 2020 14:34

    layık olduğun istediğin şekilde yönetilirsin

  • Alp Tiğin24 Ekim 2020 11:42

    Araplardan dost domuzdan post olmaz,deyimini kullanmak gerekir.Bu Suudlu kafirler İngilizlere yaranmak için 1914 lerde Türk askerlerini bir altına katleden hainlerin torunlarıdır.Bu şerefsizlerin Türkiye deki mal varlıklarına el konulmalı. Konsolusluk ve B.elçilikleri kapatılmalı.Hatta bunlara vize verilmemelidir Çünkü bu Suudiler gavurlardan beter Türk düşmanıdırlar.İslamlıkla ilgileri yoktur.HAÇ VE UMRE iptal edilmeli.Bu kafirlere karşı.

  • No name24 Ekim 2020 11:39

    Görün kardeş dediğimiz ahlaksız kalleş şeref yoksunlarini eskiden de haindiler şimdide hainler

  • anti arap24 Ekim 2020 10:23

    ayıdan post araptan dost olmaz. Araplarda onur karakter esintileri yok. İsraille el sıkışır bize madik atarlar. Bunlara ülkemizi arsa arsa residence residence VEE ŞİRKET ŞİRKET peşkeş çeken hükümet, sonradan kandırıldık deyip yine işin içinden sıyrılır. Bu halkta bu akıldışılık olduktan sonra

  • Serdar24 Ekim 2020 10:22

    Bu neyi gösteriyor nezamn yunanlılar sudı krallarını ziyaret etmiş tohum bırakmış ytd.

  • BORSACI24 Ekim 2020 10:14

    SIKMAK BOŞ ÇİN MASKE, MESAFA İLE VİRÜSÜ BİTİRDİ .

  • SAIT24 Ekim 2020 16:15

    TEMİZLİĞİ UNUTMA TEMİZLİK İMANDAN GELİR

  • pazarci24 Ekim 2020 09:57

    Suriye niye TC ucagini dusurdu?kasikci niye Turkiye olduruldu ?TC niye rus ucagini dusurdu?bunlarin detayli cevabini bulan herseyi cevaplamis olur

  • Tarık24 Ekim 2020 09:37

    Turkiye boykot kararı bile alamayan aciz bir ülke. Hollanda, almanya, Belçika,ABD şimdi de araplara ambargo koymaya şeyi yemiyor.suriyede 33 askerimizi öldüren rusyaya bile ses edemediler

  • Vb24 Ekim 2020 15:11

    Defol git o zaman

  • Ali24 Ekim 2020 09:37

    Bunlar herzaman düşmandı zaten padişahlarımız bunların cibilliyetini çok iyi bilirdi son iki yıldır bizlerde görüyoruz.

  • doğru24 Ekim 2020 09:16

    ülkeler menfaatleri doğrultusunda politika çizerler,ingilizlerin bir sözü vardır ingilterenin dostu yoktur,ingilizlerin düşmanı yoktur,ingilterenin menfaat ve çıkarları vardır,biz atıp tutarak kendimize herkesi düşman yaptık...