E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakTürk müteahhitlere G. Amerika daveti---

Türk müteahhitlere G. Amerika daveti

Türk müteahhitlere G. Amerika daveti
14 Mayıs 2014 - 05:32 borsagundem.com

Dünyadaki inşaat sanayicilerini temsil eden Uluslararası Müteahhitler Birliği Konfederasyonu (CICA), Türk müteahhitleri Güney Amerika’ya çağırdı

CICA Başkanı Manuel Vallarino, “Türk müteahhitleri Güney Amerika’da görmek isteriz. Panama’da niye Türk müteahhitler olmasın? CICA Başkanı olarak Türk müteahhitleri, yerel şirketlerle ortaklık yaparak Güney Amerika pazarında yer almaya davet ediyorum” dedi.

40 MİLYONLUK ŞEHİR

Hacer Boyacıoğlu'nun Hürriyet'teki haberine göre başkanvekilliğini Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkan Vekili ve Yapı Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Emre Aykar’ın yaptığı CICA’nın Mayıs 2014 yönetim kurulu toplantısı, Ankara’da TMB evsahipliğinde düzenlendi. Toplantı sonrası Hürriyet’in sorularını yanıtlayan CICA Başkanı Vallarino, Türkiye’nin yurtdışı müteahhitlik çalışmalarıyla dikkatlerini çektiğini söyledi. Bu nedenle son yönetim kurulu toplantısını Türkiye’de yapma kararı aldıklarını belirten Vallarino, Türkiye’de müteahhitlik sektörünün daha da gelişeceğini söyledi. 2040 yılına gelindiğinde dünya nüfusunun yüzde 40’ının çok sınırlı bir alanda yaşamaya başlayacağını ifade eden Vallarino, “Bu nedenle dikey büyüyen şehirler, gökdelenler olacak. 40 milyonluk şehirlerden bahsedeceğiz. İstanbul, Ankara da bu şehirlerden olacak. Bu nedenle sektör daha da gelişmeye açık” dedi.

CICA yönetiminin şu anda çalıştığı konular arasında yolsuzlukla mücadele de bulunuyor. CICA Başkanı Vallarino bu konudaki bakış açılarını, “Sıfır yolsuzluk ulaşılması zor birşey. Ama biz en alt düzeyde olması için çalışıyoruz” sözleriyle anlattı. Yolsuzluğun ihale kanununda başladığını söyleyen Vallarino, “İhale kanununda boşluklar varsa, yolsuzluğa izin veriliyor” dedi. Bu kapsamda Dünya Bankası, Asya Bankası ve Afrika Bankası’nın satın alma prosedürleri için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Vallarino, “İşin aslını denetlemeye çalışıyoruz ki, yolsuzluk en alt düzeyde olsun” açıklamasını yaptı.

TOPLAM CİROLARI 5 TRİLYON DOLARIN ÜSTÜNDE

CICA, 1974 yılında Tokyo’da kuruldu. 63 ülkede toplam ciroları 5 trilyon doların üstünde, 150 milyon kişi istihdam eden her büyüklükteki inşaat şirketinin üst kuruluşu olan konfederasyonun merkezi ise Paris’te bulunuyor. 2012 yılında seçilen konfederasyon yönetiminin üzerinde çalıştığı konular, yolsuzlukla mücadele, haksız rekabetin önlenmesi, çevre sorunları, kamu-özel ortaklığı olarak sıralanıyor. CICA’nın hedefleri arasında dünya çapında inşaat sektörünü temsil etmek ve adına konuşmak, dünyadaki yaşam kalitesini artırmak, inşaat ve ilgili hizmet sektörlerine yatırımı özendirmek de bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)