E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürk Lirası kasım ayına değerlenerek başladı---

Türk Lirası kasım ayına değerlenerek başladı

Türk Lirası kasım ayına değerlenerek başladı
01 Kasım 2021 - 16:31 borsagundem.com

Türk Lirası, kasım ayına değerlenerek başladı. Dolar/TL ve euro/TL kurlarında düşüş yüzde 1'e yaklaşırken dolar/TL, 9,50'nin, euro/TL 11 liranın altını test etti.

Gelişmekte olan ülke para birimleri arasında ekim ayını değer kaybında zirvede tamamlayan Türk Lirası, kasım ayına değerlenerek başladı. Hafta sonunda İtalya'da gerçekleştirilen G20 Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Biden ile yaptığı görüşmeden sonra verilen iyimser mesajlar Türk Lirası'ndaki derğer artışında etkili oluyor.

Geçen haftanın başında 10 büyükelçi için istenmeyen adam açıklamasıyla 9,85 sınırına yükselerek reko tazeleyen dolar/TL, haftayı 9,60'ın hemen altında tamamlamıştı. Yeni ayın ve haftanın açılışında düşüş devam ederken dolar/TL, piyasaların kapanışına 9,50'nin de altını gördü. Benzer grafikleri sergileyen euro/TL ise kısa bir süreliğine de olsa 11 liranın altını test etti.

Gözler enflasyon rakamlarında

Piyasalarda gözler bu hafta açıklanacak arşamba günü açıklanacak enflasyon oranlarında olacak. Eylül'de yüzde 19,58'e yükselen enflasyonun yüzde 20'yi aşması beklenirken TCMB'nin takip ettiği çekirdek TÜFE'nin ise yüzde 17'yi aşması bekleniyor. Merkez bankasının son faiz indiriminin ardından politika faizi hem manşet hem de çekirdek enflasyonun altında kaldı. Ekim'de de bu farkın açıklaması bekleniyor.

Piyasalarda FED faiz kararı bekleniyor

 

Bitcoin'de dalgalanma sürecek mi?

 

Kamu bankalarının karı yarı yarıya azaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)