E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk-İş'ten asgari ücret zammı öncesi yeni talep---

Türk-İş'ten asgari ücret zammı öncesi yeni talep

Türk-İş'ten asgari ücret zammı öncesi yeni talep
17 Aralık 2022 - 15:51 borsagundem.com

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, salı günü yapılacak toplantıda asgari ücrette uzlaşmaya varılacağını söyledi. Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak ise vergi oranlarıyla ilgili değişiklik talep edeceklerini belirtti.

Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarında süreç devam ediyor.

Konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den yeni bir açıklama geldi. Bilgin, "Salı günü asgari ücretin müzakeresinde uzlaşmaya varacağız" dedi.

Bilgin, "Emekçilerimizin beklediği, işverenlerimizin de ödeyebileceği bir ücret seviyesinde uzlaşma sağlayacağız" diye konuştu. 

Komisyonda işçi heyetine başkanlık yapan Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak da bir açıklama yaptı.

NTV'de yer alan habere göre,Türk Metal Sendikası Bursa 1 nolu şube genel kurulunda konuşan Kavlak, "Herkes asgari ücretin kaç lira olacağıyla ilgili" dedi, komisyonda ücret kadar önem verdikleri bir konunun da vergi düzenlemesi olduğuna çekti.

Kavlak, "Masada bu kez, hepimizin canını yakan vergi oranlarıyla ilgili değişiklik talep edeceğiz. Bu adaletsizliği giderin diyeceğiz" dedi.

Kavlak, asgari ücret zammı için ise "Asgari ücretin insan onuruna yaraşır bir düzeyde olması için elimizden geleni yapacağız. diye konuştu. Kavlak, işçilere, "Gerekirse sizi meydanlara çağıracağız" sözleriyle seslendi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleme çalışmaları kapsamında üçüncü toplantı tarihi de belli oldu.

Komisyon 20 Aralık'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda toplanacak.

BAKANLIK ANKETİ: 7 BİN 845 TL

İlk toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptırdığı asgari ücret anketini taraflarla paylaşmış, ankette işçi ya da işveren olmayan çeşitli mesleklerdekilerin 2023 yılı asgari ücreti için ortak beklentisinin net 7 bin 845 lira olduğuna yer verilmişti.

Bilgin: Salı günü asgari ücrette uzlaşmaya varacağız

 

Asgari ücrette 3. toplantı tarihi belli oldu!

 

Bakan Bilgin: Asgari ücreti uzlaşmayla belirleyeceğiz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )19 Aralık 2022 08:09

    asgari ücret rahatlıkla kredi çekip, kooperatife gitip el alacak seviyede olmalı. Bu ücret hayatını idame edebilir ve çoluk çocuğuna gözlerin kapansada arkaında bir eser bırakabilir seviyedir... Millet arkasındaki aileisne eser bırakabilecek bir ücret almalı. Dünyada bu böyle.. milletin hakkını ve ailesine bırkacağı eserlere müsade etmeyip, o paralar ile kendileri eser bırakayorum diyenler insanlar ile sanki alay etmektedir. enflasyonu, usd yi, bu seviyeye getirenler, ücretli emekli ve emekçiyi aynı seviyeye getirip hayat standartlarını veremiyorlar. Faiz kararının sonuçlaru = usd 18 ler.. usd 18 ler olunca ücretlerin alım gücü eridi, fark emekçiye verilemiyor. keşke usd 7 lerde kalsa idide, ücretliye çok zam yapılması gerekmese idi. cahil ve bilgisizlerin bedeli ödenecek malesef...

  • fas fakir cevdet gıl boyar 19 Aralık 2022 08:00

    kesinlikle 7 bin üstü çok para .6999 olmalı .hergün akşam çorba sabahta çorba içilirse fazlasıyla yeter .halk ekmekten de bol ekmek veya askıda ekmek alcan beleş .daa nossun ii ossun .ben şu an 4800 alıyom yetiyo .daa nossun ii osssun ojhhhh gıllarımı bile boyumaya param artıyo daa nossun 

  • x17 Aralık 2022 23:45

    cok artirinda isverenler isci cikarsin bunumu istiyorsunuz tuzu kurular nasilsa sizin cebinize dokunmuyor bol keseden sallayin ucret 2 tip olmali isin zorluguna gore

  • xyz17 Aralık 2022 17:07

    asgari ücret en az 55,555 TL olmalı idi.