E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiTürk ekonomisi için çarpıcı analiz!---

Türk ekonomisi için çarpıcı analiz!

Türk ekonomisi için çarpıcı analiz!
29 Aralık 2015 - 14:51 borsagundem.com

Business New Europe editörü ve Sunday Telegraph gazetesi yazarı Liam Halligan, Türk ekonomisi için 2016 beklentilerini açıkladı

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nı (EBRD) yakından takip eden  gazetecilerden Liam Hallingan, Türk ekonomisinde 2016 yılında çok fazla iyileşme beklemiyor.

EBRD'nin Banka'yı çok uzun süredir yakından takip eden gazetecilerle yaptığı Global Ekonomi 2016 Görünümü değerlendirmesinde yer alan Business New Europe Editörü ve Sunday Telegraph gazetesi köşe yazarlarından Liam Halligan, 2014 ve 2015'te ortalama yüzde 2,8 büyüdüğünü tahmin ettiği Türk ekonomisinde 2016 yılında çok fazla iyileşme yaşanmasını muhtemel görmediğini ifade etti. 

Türk ekonomisinde çok fazla iyileşme beklememesine neden olarak şirketlerin bilançolarının kurdakı zayıflğa karşı hassasiyetlerini gösteren Halligan, Türk şirketlerinin döviz cinsindan  borç seviyelerinin yüksek olduğunu vurguladı. 

Hallingan, "Türkiye gelişmekte olan piyasalar arasında Fed faiz oranlarında bir artışa karşı en kırılgan ülke. Türkiye'nin büyük dışaçığı 2015'te GSYH'nın yüzde 5,4'üne ulaştı, bu yıl daha da genişleyebilir" diye konuştu.

Türkiye'nin stratejik konumu ve göreceli olarak yüksek seviyede gelişmiş fiziki altlapısına rağmen amaca zararlı makroekonomik politikalardan kaçınması ve yapısal reformları yeniden canlandırması gerektiğini belirten Halligan, Türkiye'nirn rekabet gücünü artırması ve enerji ithalatına bağlımlılığını azaltması gerektiğini vurguladı. 

Halligan, AKP hükümetinin bu değişimi gerçekleştirmek için istekli olup olmadığını n2016'da izleneceğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)