E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTuristler Beymen'i sevdi---

Turistler Beymen'i sevdi

Turistler Beymen'i sevdi
25 Haziran 2014 - 06:23 borsagundem.com

Beymen Genel Müdürü Elif Çaplı yıl sonunda 800 milyon TL ciro hedefleri olduğunu belirterek satışlarda yabancı müşterilerin önemine dikkat çekti

Beymen, İstanbul’da Zorlu Center ve Akasya AVM’de açtığı iki yeni mağazayla hedef büyüttü. Beymen Genel Müdürü Elif Çapçı, yılın ilk beş ayında siyasi gerginlik ve ekonomiyi soğutma önlemlerine karşın yüzde 37 oranında büyüdüklerini söyledi.
Geçen yılı 553 milyon TL ciroyla kapattıklarını da belirten Çapçı, bu yıl sonunda ciro hedeflerini de 800 milyon TL’ye çıkardıklarını açıkladı.

En çok Azeriler alıyor

Çapçı, cirolarında yabancılara yapılan satışların önemli bir yeri bulunduğuna da değinerek, İstanbul’un alışveriş konusunda yabancılar için tercih haline geldiğini ve bu tercihin İstinye Park, Nişantaşı ve Zorlu Center Beymen mağazalarının satışlarına birebir yansıdığını vurguladı.
Çapçı, sözlerine şöyle devam etti: “Bu üç mağazamızda turistlere yapılan satışlar toplam cironun yüzde 20’sini oluştururken, ithal markalı butiklerde bu rakam cironun yüzde 40’ına yaklaşıyor.
Beymen’den alışverişte yerli halkın sepet ortalaması 900 TL iken, bu yabancılarda 1.400 TL’ye çıkıyor. En fazla alışverişi Azeriler yapıyor. Araplar, Ruslar ve Türki Cumhuriyetler vatandaşları onları takip ediyor. Bu yıl turist cirolarında büyüme devam edecek.”

Bağdat Caddesi’ne mağaza

Hizmete giren Zorlu Center, Akasya ve Marmara Forum mağazalarıyla Beymen Club sayısının 37’ye ulaştığını da dile getiren Elif Çapçı, şunları söyledi:
“Yıl sonuna kadar bu sayının 40’a ulaşması planlanıyor. Beymen Resort, haziran ayında Bodrum Mandarin Oriental bünyesinde kapılarını açtı. Akasya Acıbadem’in heyecan verici başlangıcı, İstanbul Bağdat Caddesi’nde hizmete girecek yeni bir Beymen projesinin çalışmalarını tetikledi. İstinyePark’ın müthiş başarısının ardından İstinye Park Beymen’in genişlemesi önümüzdeki aylarda gerçekleşecek projeler arasında yer alıyor.”

İnternetten satışta yüzde 126’lık artış

Çapçı, Beymen.com’un da büyük ilgi gördüğünü aktararak, “Beymen.com’un, son bir yıldaki ziyaretçi sayısı 3 milyona ulaştı. Türkiye’de ürün gamı ve müşteri hizmetleriyle öne çıkan dünyaca ünlü lüks markalara erişim ve alışveriş imkanı sağlayan E-ticaret sitesi Beymen.com, yatırım ve geliştirmeler sayesinde, son bir yılda yüzde 126 ciro artışı yakaladı. Beymen.com’un cirosu, mağazaların cirosunun yüzde beşine. Bunu yüzde 15’e çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Yeni butik markalar...

Beymen’in dünyaca ünlü Moda markalarıyla stratejik ortaklıklarına devam edeceğini de kaydeden Çapçı, şunları söyledi: “Aralarında Dior, Dolce&Gabbana, Emilio Pucci, Saint Laurent, Stella Mc Cartney, Tory Burch, Valentino’nun olduğu butik sayısı 17’ye ulaştı. Christian Louboutin gibi bazı butikler metrekarede 125 bin TL satışla dünyadaki en başarılı satış noktaları arasında yer aldı.
Önümüzdeki aylarda Akasya Acıbadem’de açılacak IRO, Tod’s, Tory Burch butikleriyle, sene sonunda butik sayısı 20’ye ulaşacak. 2015 yılında ise İstinye Park’ta Celine ve Givenchy markaları, butik konsepteriyle hizmet vermeye başlayacak. “

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)