E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiTüketici güveninde artış sürüyor---

Tüketici güveninde artış sürüyor

Tüketici güveninde artış sürüyor
22 Mayıs 2023 - 10:00 borsagundem.com

Tüketici güven endeksi mayısta aylık bazda yüzde 4 artarak 91,1 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayına ilişkin tüketici güven endeksi verilerini açıkladı.

Buna göre, TÜİK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliğiyle yürütülen "Tüketici Eğilim Anketi" sonuçlarından hesaplanan mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güven endeksi, mayısta geçen aya kıyasla yüzde 4 arttı. Nisanda 87,5 olan endeks, mayısta 91,1 olarak kayıtlara geçti.

Mevcut dönemde hanenin maddi durumu endeksi geçen ay 69,1 iken mayısta yüzde 2,2 artışla 70,6'ya çıktı.

Gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durum beklentisi endeksi nisanda 89,8 iken bu ay yüzde 4,7 artış göstererek 94 oldu.

Nisanda 95,2 olan gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durum beklentisi endeksi yüzde 5,7 artarak bu ay 100,5 olarak kayıtlara geçti.

Gelecek 12 aylık dönemde dayanıklı tüketim mallarına harcama yapma düşüncesi endeksi ise nisanda 96,1 iken mayısta yüzde 3,1 artışla 99,1 olarak hesaplandı.

a 91,1 oldu.

ABD'de tüketici güveni geriledi

 

Almanya'da tüketici güveninde toparlanma sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)22 Mayıs 2023 13:41

    Zam gelicek. doğalgazı ödeniyor 1 tüp bedava, mesela dondurucun var, no fros... al nohutunu, barbunya, börülce, kuru fasulye ucuza.. kaynat kaynak poşetle hoopp dolaba , boş yerlere ... al kurusunu hoop evine mutfağa stok :D  alırken z banka kartı ile alıyormuş. markete 30 tl puan veriyormu.... Ev ekonomisi dersi aldım bir amcadan, otostopcu  alınca :D öğrendim.. Bunları anlattı... Dediğim şu, belki holding yönetmiyorsun ama, yönetecek ince mantık var ve planlama var dedim... güldü :D .. Tuik verisi okumadım ama emekli bir amcamızın yaşam programını aktarayım.  Tuik mi ? emekli amca mı? seçin birini ve güvenin. Malum seçim sonrası zamlarda gelecek gıdaya deniyor... 

  • Nuri 22 Mayıs 2023 12:13

    Benim güvenim sıfır