E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​TSPB'de yönetim kurulu seçimi yaklaşıyor---

​TSPB'de yönetim kurulu seçimi yaklaşıyor

​TSPB'de yönetim kurulu seçimi yaklaşıyor
03 Temmuz 2014 - 18:58 borsagundem.com

TSPB yeni yönetimini salı günü seçecek. İlhami Koç'un başkan seçilmesi beklenirken, yönetim kurulu üyelikleri için çekişmeli bir yarış yaşanacak

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği'nin (TSPB) genişletilmiş yeni üyelik yapısıyla ilk genel kurulu 8 Temmuz'da yapılacak.

Üyeleri arasına, banka ve aracı kurumlara ek olarak portföy yönetim şirketleri ve yatırım ortaklarının eklendiği TSPB'nin 15. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu ve Disiplin Kurulu üyeliklerine seçimler yapılacak.

TSPB Başkanı Attila Köksal'ın görev süresi sona ererken İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı ve İş Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Koç’un tek aday olarak TSPB başkanı olarak seçilmesi bekleniyor.

BloombergHT.com'un haberine göre; Yönetim kurulu üyelikleri seçimleri ise nispeten hareketli geçeceğe benziyor. Gelen bilgilere göre yönetim kurulunda portföy yönetim şirketlerini temsil edecek isimler arasında birinci kategoride Garanti Portföy'ü temsilen Gür Çağdaş ile AK Portföy'ü temsilen Dr. Şahin Alp Keler yarışacak. İkinci kategoride Ashmore Portföy'den Didem Gordon ile Logos Portföy'den Berrin Önder üyelik için öne çıkan isimler.

Yönetim Kurulunda aracı kuruluşları temsil edecek üç kategori bulunuyor.

Birinci kategoride Gedik Yatırım'dan Erhan Topaç ile Yapı Kredi Yatırım'dan Gülsevin Yılmaz yarışacak.

İkinci kategoride Ziraat yatırımdan Mehmet Gönen'in ismi öne çıkarken, üçüncü kategoride ise Turkish Yatırım'dan Dr. Mine Berra Doğaner üyeliğe yakın isim olarak görülüyor.

Yatırım ortaklığı kategorisinde de Torunlar GYO CFO'su İsmail Kazanç favori görülüyor.

Bağımsız yönetim kurulu adaylığı için ise 5 isim yarışıyor. Bu isimler Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş, Erhan Usta, Doç. Dr. Abdülmecit Karataş, Prof. Dr. Ali Osman Gürbüz, Mehmet Faruk Sabuncu olarak belirlendi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)