E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'tan şaşkınlık yaratan yaptırım açıklaması---

Trump'tan şaşkınlık yaratan yaptırım açıklaması

Trump'tan şaşkınlık yaratan yaptırım açıklaması
22 Mart 2019 - 23:04 borsagundem.com

Trump'ın "Bugün açıklanan Kuzey Kore yaptırımlarını geri alıyorum." şeklindeki açıklamasına karşın, söz konusu ülkeyle ilgili herhangi bir yaptırım kararı bulunmaması şaşkınlığa neden oldu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter'dan yaptığı Kuzey Kore paylaşımı Amerikan kamuoyunda tartışma yarattı.

Trump, paylaşımında, "Kuzey Kore üzerinden mevcut yaptırımlara büyük  miktarda ilave yaptırımların getirileceği ABD Hazine Bakanlığı tarafından bugün açıklandı. Bu ilave yaptırımların geri çekilmesi talimatını verdim." ifadelerini  kullandı.

Kısa sürede kamuoyunda tartışmalara neden olan açıklama, bugün ABD  yönetiminin Kuzey Kore'ye ilişkin herhangi bir yaptırım kararı almamış olması  dolayısıyla ilgi çekti. Amerikan medyası açıklamayı, "Trump, açıklanmayan yaptırımları geri çekti." şeklinde yorumlanırken, kısa süre sonra Beyaz Saray  Sözcüsü Sarah Sanders'tan da bir değerlendirme geldi.

ABD Başkanı Trump ile Florida'da bulunan Sözcü Sanders, basın  mensuplarına, "Başkan Trump Kuzey Kore lideri Kim'i seviyor ve bu yaptırımların  gerekli olduğunu düşünmüyor." açıklamasını yaptı.

Ancak Beyaz Saray, açıklandığı söylenen Kuzey Kore yaptırımlarının ne  olduğunu belirtmedi.

Amerikan medyası, Trump'ın açıklamasıyla ilgili haberlerinde, ABD'nin  bugün İran'a yönelik yeni yaptırımlar getirdiğini ve dünkü Kuzey Kore ile ilgili  yaptırım kararının da iki Çinli firmayla ilgili olduğuna işaret etti.

ABD Hazine Bakanlığı, dünkü açıklamasında, Kuzey Kore’nin yaptırımları  delmesine yardımcı olduğu gerekçesiyle iki Çinli taşıma firmasını yaptırım  listesine aldığını bildirmişti.

Trump ile Kuzey Kore lideri Kim, 12 Haziran 2018'de Singapur'da  yapılan tarihi zirvede ilk kez bir araya gelmiş ve kapsamlı bir anlaşmaya imza  atmıştı. Daha sonra iki lider 26-27 Şubat tarihlerinde Vietnam'ın başkenti  Hanoi'de bir araya gelmiş, ancak zirve beklenenden hızlı şekilde ve anlaşmasız  olarak sona ermişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • D123 Mart 2019 01:27

    Adama deli diyoruz ama geldiği günden beri yaptıklarına bakın, dünyayı haraca bağladı... Doğunun parlayan yıldızı denilen, geçen senenin ticaret şampiyonu ve dünyanın en büyük ekonomisi olan, İmfnin bile 10 yıl içinde genel merkezimizi Pekine taşırız dediği Çin! ABD önünde ezilip büzülüyor... Adam deliliğe vurdurup istediğini dünyaya kabul ettiriyor... Nedense bu iş sadece Yahudilere yarıyor. Abdnin kendisi bile bu olanlardan Yahudiler kadar fayda sağlamıyor. Yahudiler bu adamla cambaza bak yapıp, bütün planlarını yapmakta gaza basıyor, olan sadece bu Biz kendimize yanalım.

  • Ggff23 Mart 2019 00:19

    Dini imanı para ona buna hirlayarak ticaret yapıyor haraç kesiyor yakında rusyailde anlaşır düşman kim olur bilmem

  • deli meli22 Mart 2019 23:56

    ya bu adam deli meli ama, inanın bu abd deki güç başkalarında olsa, oraya uçakgemileri tez yola çıksın, buraya f35 ve f16 lar tez uçsun... askerler o bölgeye tez gitsin... gibi gibi. 7/24 askeri güç kullanır. düşününce bu adam bu kadar güçlü ordu ile yerinde duruyor aslında. ağzı konuşuyor, ordu yerinde duruyor... benım maraşallerim işini bilir, yada maraşeller gereğini yapcaktır demiyor misal

  • D123 Mart 2019 01:18

    Belki öyle görünüyor oşabilir ama ordular savaşmak için olsada korku salmak içindir, zaten abd korku salarak işini hallediyor... Hele ki pkk, işid gibi köpekleri varken adamlar ne diye savaşıp askerini telef etsin, nasılsa ateşi tutun amip beyinliler var. Abd sadece amip köpeklerinin ihtiyaçlarını karşılıyor, onlarla işi bitince de onları terörist ilan edip kendini yormadan işini hallediyor.

  • Sb22 Mart 2019 23:31

    Delidir ne yapsa yeridir

  • nejat yılmaz22 Mart 2019 23:24

    kralımız sarı kafa biraz agır ol baban sana bu dünya ile oyuncak gibi oyna diye mi verdi kaç yaşında adamsın bir ayagın cukurda hayır hasenet işlerine yogunlaş biraz nedir bu milletin ekmegiyle oynamak yakışıyomu sana görende adam sanır seni ayıp oluyo aklını başına devşirde şu az ömrünü de güzel geçirmeye bak.

  • köfteci22 Mart 2019 23:45

      adamın işi kebap neden yaşamasın