E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'tan Dağlık Karabağ sorusuna ilginç yanıt---

Trump'tan Dağlık Karabağ sorusuna ilginç yanıt

Trump'tan Dağlık Karabağ sorusuna ilginç yanıt
28 Eylül 2020 - 02:09 borsagundem.com

Günlük basın toplantısı sırasında Dağlık Karabağ'daki Azerbaycan-Ermenistan çatışması için konuşan ABD Başkanı, çatışmaları durdurmaya çalışacaklarını söyledi

ABD Başkanı Donald Trump, Azerbaycan ve Ermenistan arasında Dağlık Karabağ'da yaşanan çatışmalara ilişkin, ''O bölgede çok iyi ilişkilerimiz var ve (çatışmaları) durdurabilecek miyiz bakacağız'' dedi.

Trump, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Azerbaycan ve Ermenistan arasında artan gerginliğin sorulması üzerine, gelişmelerden haberdar olduğunu söyledi.

Durumu dikkatli bir şekilde izlediklerini belirten Trump, ''O bölgede çok iyi ilişkilerimiz var ve (çatışmaları) durdurabilecek miyiz bakacağız'' diye konuştu.

Dün sabah saatlerinde Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerinin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı.

Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve bazı yerleşim birimlerini işgalden kurtarmıştı.

ABD'den Azerbaycan ve Ermenistan'a: Çatışmaları durdurun

 

Karabağ işgalcilerinin liderinden itiraf: Kaybettik

 

İşgalci Ermenistan yine saldırdı: 5 sivil şehit

 

Aliyev: Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Metin18 Kasım 2020 13:06

    Orası Rusya dan sorulur o kadar

  • Kamil28 Eylül 2020 15:17

    Sıra leyleğe geldi. Herşeye limon birader. Bir de burnunu sokmadığın bir yer olsun ya. Pes , ille pırkalayacak :(  :(  :( 

  • Bika28 Eylül 2020 08:19

    O bölge Rusya'nın kontrolünde, istediği zaman savaştırır ya da savaşı bitirir.

  • Bika'ya 28 Eylül 2020 09:40

    Sen öyle zannet. Mevcut Ermeni başbakanı ile Putin'in arası buz gibi. Burada 2 olasılık var. Ermeni hükümetini devirmek için bu çatışmayı ya Rusya çıkardı. Ya da Türk-Rus ilişkilerini bozmak için Fransa ve ABD kışkırttı. Azerbaycanın Rusya ile olan diplomatik ilişkileri ve bağı, Ermenistan'dan daha fazladır. Azerbaycanı, Rusya düşmanı bir ülke olduğunu zannediyorsunuz. Türkiye de en az Azerbaycan kadar Rusya ile diplomatik ve stratejik bağ kursa, dengeler çok değişir. Bu kadar basit bu.