E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'tan Bitcoin ve Libra'ya sert tepki---

Trump'tan Bitcoin ve Libra'ya sert tepki

Trump'tan Bitcoin ve Libra'ya sert tepki
12 Temmuz 2019 - 08:33 borsagundem.com

Facebook'un önerdiği Libra ve diğer kripto paralara karşı tepkisi gösteren Trump, "Eğer banka olmak istiyorsanız önce denetime açılın" dedi

ABD Başkanı Donald Trump, Bitcoin, Facebook'ın önerdiği Libra ve diğer kripto paraları eleştirdi.

Trump, bu kripto paraları çıkararak bir bankacılık ruhsatı elde etmeye çalışan şirketlere, "Eğer bir banka olmak istiyorsanız kendinizi ABD'nin ve global denetim-gözetimin konusu haline getirin" çağrısı yaptı.

Twitter üzerinden açıklama yapan Trump, "Eğer Facebook ve diğer şirketler bir banka haline gelmek istiyorlar ise, diğer bankaların yaptığı gisi bankacılık lisansı almalılar ve ulusal-uluslararası düzeyde
tüm bankacılık denetim-düzenlemelerine konu hale gelmeliler" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nihat12 Temmuz 2019 12:37

    Kripto  ne yahu çok aptalca ahmakça bir şey!  Trump a bu konuda hak vermeniz gerekir!  Adam Dünyanın emlak kralı karşılığı olmayan ve tamamen belirsizlik üzerine kurulmuş saftirik bir sistem!  İsviçre Bankalarıyla mukayese etmek te ayrı bir akıl fukaralığı!  Netice de orada somut olan devletlerin kendi çıkardığı paraları var!  Kripto para ile ne alaka?  Kripto para Dünyayı batırmak için kullanılan bir meta!  Dersin ki Dünyanın önde gelen maden ya da Bankaları bizde değeri şu kadar gümüş vs. o zaman bir nisbi değeri olur!  Yoksa bu ahmaklığa kapılıp gitmeye akıl sır ermiyor.  Tam  bir şeytan oyunu.

  • Mehmet12 Temmuz 2019 09:06

    kripto denetim olmadığı için revaçta ... sen isviçre bankalarını özel yapan şey ne sandın?... gizli ve sorgulanamayan hesaplar.  denetlenebilse kriptoları kim ne yapsın? şayet denetlenebilseydi çok düşük hacimli bir sanal para olurdu. kriptodan bahsetmezdik bile.