E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'ın Tweetlerinin borsalar üzerinde etkisi---

Trump'ın Tweetlerinin borsalar üzerinde etkisi

Trump'ın Tweetlerinin borsalar üzerinde etkisi
10 Ocak 2020 - 17:49 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump’ın borsa hakkında attığı Tweetler piyasalar açısından ne kadar önemli

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD başkanı Donald Trump, Twitter'ı Amerikan ticaret ortaklarına, siyasi düşmanlara ve medya şirketlerine saldırmak için kullanması dikkat çekiyor. Ancak sık sık dünyanın en büyük ekonomisinin ve halka açık şirketlerinin gücünü kutlamak için Twitter’a yöneliyor.

Ocak ayında borsaların zirve yapmasıyla Amerikan şirketlerinin piyasa değerindeki artış ile hükümetin büyüme yanlısı politikaları arasında yalnızca o ay içinde 10'dan fazla kez Twitter üzerinden doğrudan bağlantı kurdu.

Trump’ın tweetleri özellikle Dow Jones Borsası endüstri endeksi üzerinde diğer endekslere göre daha etkili. 30 (blue chip) en büyük şirket hisseleri o borsada işlem görmekte ve Amerikan iç siyaseti şirketlerin küresel politikalarını etkileyebilmekte.

Marketwatch yazarlarından Mark Hulbelt’e göre Trump’ın tweetleri piyasaları etkilememekte. Trump’ın durumunda yatırımcılar tweetlere geçmişte olduğu gibi tepki verdiğine dair bir kanıt yok.

Yazar, Trump'ın borsayı manipüle etmeye çalıştığını ve böylece 2020'deki ABD seçimlerine kadar tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkarmak istediği belirtti. Hulbelt'a göre Trump, diğer ABD başkanları gibi seçimde elini güçlendirmek için borsayı araç olarak kullanıyor.

Dow Jones'ta uzak durulması gereken 5 hisse

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika10 Ocak 2020 20:10

    Trump'ın açıklamaları nedeniyle borsada kısa sürede büyük kayıp ya da kazanç sağlandığı oluyor.

  • Wolf10 Ocak 2020 18:09

    Adam doğrudan etkiliyor piyasayı. Bazen burdada hissemi alıyor acaba diye şüpheleniyorum:) Baba spekülatör bence..