E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya soruşturmasında ilk gözaltı---

Rusya soruşturmasında ilk gözaltı

Rusya soruşturmasında ilk gözaltı
30 Ekim 2017 - 15:31 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim kampanyasını yürüten Paul Manafort, teslim olma çağrısına uyarak FBI'a teslim oldu

Donald Trump’ın 2016 başkanlık seçimleri için yürüttüğü kampanyanın kısa süreliğine başkanlığını yapan Paul Manafort ve eski iş ortağı Rick Gates, Rusya soruşturması kapsamında Federal Soruşturma Dairesi FBI’ın Washington bürosuna teslim oldu.

Büyük jüri, Rusya soruşturmasına atanan özel savcı Robert Mueller’ın yönelttiği suçlamaları Cuma günü onaylamıştı. Wall Street Journal gazetesine göre Manafort’a yöneltilen suçlamalar arasında Rusya’yla olası işbirliğinin yanı sıra vergi kaçakçılığı ve kara para aklama suçlamaları da bulunuyor.

İkilinin bugün mahkeme önüne çıkarak Mueller'in ekibinin getirdiği suçlamaların yüzlerine okunması bekleniyor.

2016 yılında Haziran ve Ağustos ayları arasında Trump kampanyasının başkanlığını yapan Paul Manafort’un Ukrayna ve Rusya’da lobicilik faaliyetleri yürüttüğü biliniyor. 68 yaşındaki Paul Manafort’un Ukrayna’daki Rusya yanlısı bir siyasi partiden milyonlarca dolarlık yasadışı ödeme almış olabileceği bildiriliyor. Manafort’un uzun yıllardır iş ortağı olan Rick Gates’in çok sayıda Rus ve Ukraynalı üst düzey yetkiliyle bağı olduğu sanılıyor.

Robert Mueller’ın soruşturmasının yanı sıra Kongre bünyesinde yürütülen bağımsız soruşturmalar da Trump’ın seçim kampanyasıyla Rusya arasında işbirliği yapılıp yapılmadığını araştırıyor.

Başkan Trump, dün Twitter üzerinden paylaştığı bir dizi mesajda kampanya ekibinin Rusya’yla işbirliği yapmadığını ısrarla vurguladı ve asıl suçlu olan tarafın, eski rakibi Hillary Clinton ve Demokrat Parti olduğunu yineledi.

Trump ayrıca Rusya soruşturmasının, Cumhuriyetçi Parti’nin vergi reformu çalışmalarına odaklanan dikkatleri dağıtmayı amaçladığını iddia etti.

Başkan Trump’ın avukatlarından Ty Cobb, Trump’ın Twitter’daki sözlerinin Robert Mueller’ın yürüttüğü soruşturmayla ilgili gelişmelere bağlı olmadığını kaydetti.

Trump’ın üst düzey danışmanlarından Kellyanne Conway ise Manafort raporunun ortaya çıkmasından hemen önce yaptığı açıklamada, Mueller’ın yönelttiği herhangi bir suçlamanın Trump ve da Trump’ın kampanya ekibinin de suçlanacağı anlamına gelmeyeceğini kaydetti. Conway, Fox Televizyonu’na yaptığı açıklamada, “Bugün Mueller soruşturmasıyla ilgili ne olursa olsun, sonucun seçim kampanyasıyla ilgisi olup olmadığını bile bilmiyoruz” şeklinde konuştu.

Robert Mueller, Paul Manafort’un yanısıra Başkan Trump’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’in yürüttüğü faaliyetleri de mercek altına alıyor. Flynn, Başkan Yardımcısı Mike Pence ve diğer üst düzey yetkililere, Rusya’nın Washington büyükelçisiyle yaptığı görüşmeler hakkında yalan beyanda bulunduğu gerekçesiyle, göreve gelmesinin üzerinden bir ay geçmeden Başkan Trump tarafından görevden alınmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Saygilarimla30 Ekim 2017 21:06

    Abd de hukumete bir darbe bekliyoruz

  • belki saflıkdan kurtulursunuz30 Ekim 2017 20:14

    olaylara enerji yatakları baz alındığında batı alaska,ortadoğu baz alındığında sbirya.garantörlük baz alındığında türkiye.yani yeraltı zenginliğine dayalı osmanlının son kalesi..olaylara 1. 2 dünya savaşının sonuçu osmanlının bölünmesi ve yeni dünya düzenine dayalı siyasi ekonomik tiçari yasaklar ve özgürlükler olarak bakın

  • kamil30 Ekim 2017 20:06

    trump abd de tek güç değil. ABD de iki gücün savaşını izliyoruz . olaylara böyle bakmak lazım .

  • ..................30 Ekim 2017 18:21

    osmanlı akabinde günümüzde sözü edilen haclılar rus ortadoks larıdır.günümüzdeki adı kızıl ordu..safkan rus olayanların asker olmasıda imkasızdır.araştırın...amaçlarıda osmanlının son kalesi türkiye ..kim vayad ırk fark etmez.bunlar için önemli olan safkan rus olmamanız.

  • ........30 Ekim 2017 18:00

    osmanlının 625 yıllık bilgi birikimlerini arayan varsa rus hükümetinde arayın...batıdaki sadece bilgilerin onda biri bile değil..ve sonrasında rusların bu ülkeye neler yaptığını çok iyi anlayın

  • yalanmı?30 Ekim 2017 17:54

    türkiyede bugün sokaklarda isportacılık yapan afrikalı larda ajan.hükümet yanlısı tiçari ve bilgi amaçlı ülkemzdeler

  • akıllı olun30 Ekim 2017 17:51

    VE DİYORUMKİ TÜRKİYEDE YAŞAYAN RUS UYRUKLU ANASIZ BABASI OLDĞUNU İDDİA EDEN EVLİLİK YAPMIŞ OLAN RUS KADINLARININ BİR ÇOĞU RUS GİZLİ SERVİSİNE ÇALIŞIR.istisnalar hariç.bu rusyada çalışanlar içinde gecerli.bunları genelde dico larda yada inşaat alanı yakınlarında bakkalda vs vs çalıştırırlar

  • YALANMI30 Ekim 2017 17:46

    BU ÜLKEYİ 2001 ÖNCESİNDEKİ SÜRECDE EKONOMİK KRIZE SOKAN RUS FAHİŞE AJANLARDIR.BUNU RUSLAR BİLE BİLİR.HÜKÜMETİN FAHİŞELERİ TC YE GÖNDERDİĞİNİ VE ANLATIRLAR

  • YALAN MI?30 Ekim 2017 17:42

    BENİM YILLARIM GECTİ RUSYADA..AMA HİÇBİR ZAMAN ÜLKEMİ SATMADIM.BI AM SEVDASINA ÜLKESİNİ SATAN PATRONLAR UTANSIN.GÜNÜMÜZDE TARAF OLARAK RUS HÜKÜMETİNE YABAŞANLAR BÜYÜK ORTADOKS POLİTİKALARININ AKABINDE PKK BAZ ALIDIĞINDA KATİLLERİN KANLI ELLERİNİN ORTAĞIDIR