E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTrump: Powell'a faizlerin yüksek olduğunu söyledim---

Trump: Powell'a faizlerin yüksek olduğunu söyledim

Trump: Powell'a faizlerin yüksek olduğunu söyledim
19 Kasım 2019 - 07:57 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump, Fed Başkanı Jerome Powell'a faiz oranının çok yüksek olduğunu söylediğini duyurdu

ABD Başkanı Donald Trump ile Fed Başkanı Jerome Powell dün Beyaz Saray'da bir görüşme gerçekleştirdiler. Trump-Powell görüşmesinde ekonomik büyüme, istihdam ve enflasyon ele alındı. e Beyaz Saray'daki görüşmeye Hazine Bakanı Steven Mnuchin de katıldı.

Twitter üzerinden açıklama yapan Trump, "Jay Powell ile bir görüşme gerçekleştirdim. Görüşmede, Fed faizinin diğer rekabetçi ülkelere göre çok yüksek belirlenmesini protesto ettim. Aslında bizim faizlerimizi tüm diğerlerinden daha düşük olmalı. Çok güçlü ABD Doları imalatçılara ve büyümeye zarar veriyor" ifadelerini kullandı.

Fed'den yapalahn açıklamada ise, Powell'ın para politikası için beklentilerini Başkan Trump ile tartışmadığı belirtilirken, Fed'in kararlarının ekonomiye ilişkin olarak gelecek verilere bağlı olacağını ifade ettiği vurgulandı.

Powelll, Trump'a FOMC'nin para politikasını maksimum istihdamı ve fiyat istikrarını destekleme yönünde belirleyeceğini ve karaların sadece dikkatli, objektif ve politik olmayan analizlere dayanılarak alınacağını ifade etti. Açıklamada Trump-Powell görüşmesinin Trump'ın daveti ele gerçekleştiği de belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)