E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump: İran'la savaş uzun sürmez, çok güçü bir pozisyondayız---

Trump: İran'la savaş uzun sürmez, çok güçü bir pozisyondayız

Trump: İran'la savaş uzun sürmez, çok güçü bir pozisyondayız
26 Haziran 2019 - 20:19 borsagundem.com

Trump, İran ile muhtemel bir çatışma durumunda İran'a Amerikan askeri gönderilmesini düşünmediklerini belirterek, "Eğer bir şey olursa bunun uzun sürmeyeceğini söylüyorum, çünkü çok güçlü bir pozisyondayız" dedi

Amerikan Fox Business kanalına telefonla bağlanarak soruları yanıtlayan ABD Başkanı Trump, muhtemel bir ABD-İran çatışmasında sahaya asker göndermeyi düşünmediklerini açıkladı.

İran’a karşı her anlamda üstün olduklarını ifade eden Trump, artan ABD-İran gerilimi karşısında bir savaşa girmek istemediklerini dile getirdi.

Muhtemel bir çatışma durumunda Amerikan askerlerinin pozisyonunun ne olacağına ilişkin bir soruya Trump, “Sahada asker olmasından bahsetmiyorum. Eğer bir şey olursa bunun uzun sürmeyeceğini söylüyorum, çünkü çok güçlü bir pozisyondayız” şeklinde yanıt verdi.

Trump ayrıca, 100 milyon dolardan fazla değeri olan ABD’ye ait bir insansız hava aracını (İHA) düşürmesinden sonra İran’a saldırı kararı vermemesinin “nazik bir davranış” olarak nitelendirdi.

ABD Başkanı Trump, cuma günü İran’a yönelik bir hava saldırısına onay verdiğini, ancak 150 civarında İranlının ölebileceği bilgisini alınca saldırı emrini durdurduğunu açıklamıştı. ABD yönetimi İHA’nın düşürülmesinin ardından dün İran lideri Ali Hamaney’i de kapsayacak şekilde Tahran’a yönelik yeni yaptırımlar getirmişti. ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’in de bu hafta içinde ABD tarafından yaptırım listesine ekleneceğini duyurmuştu.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi ise ABD’nin İran lideri Ali Hamaney ve Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’i hedef alan yaptırımlarla diplomasiye kapıları tamamen kapattığını ifade etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Batık27 Haziran 2019 00:09

    Ne diyon gevur oğlu gevur! İran iha nızı indirdi karşılık bile veremedin. Karadan zaten tapan yemez! Sadece blöf!

  • Fffff26 Haziran 2019 23:27

    Boş konuşuyor ve blöf yapıyorsun. Havadan ve denizden saldırmaya gücünüz yeter ama asla karadan salsdıramazsınız.... Suriyeyi bile yıllardır kontrol edemediniz. İrana zaten girmeye gücünüz yatmez. Ortadoğuda ki bütün üstlerinizi hava uçuracak, İran için canlarını verecek insani gücü var İranın. O kadar kolay olmadığını sende biliyorsun... F35den bile pahalı olan İHAnızı düşürdüler karşılık bile veremediniz.. Dizin devrinizin sonuna az kaldı.... Biraz daha zorlarsan Yahudiler, Çin tarafına geçer.. Size de 3ün 1 kalır

  • Volkan26 Haziran 2019 23:22

    Trump Reis, seviyoruz seni ama sırf blöfçüsün, ya tutarsa mantığında atıp tutuyorsun.

  • mzd26 Haziran 2019 22:34

    lanet herif-dünyanın haline bak-düdük gezegeni güzelleştireceğine yıkmakla meşgul-tanrım ver artık sihirli sopayı bana.....

  • Kerim26 Haziran 2019 22:05

    Gariban vietnama saldirdiginizda da boyle dusunup konusuyordunuz

  • HALİL TÜRK26 Haziran 2019 20:56

    evet sürmez fakat eğer iran da atom bombası var ise ne olacak.haydi ver bunun cevabını trump.

  • CAFER KILIÇ26 Haziran 2019 23:42

    NE YAPACAK ABD KÖLESİMİ OLSUN.DEMEK Kİ GÜVENDİKLERİ BİR ŞEYLERİ VAR.EĞER ABD SAVAŞ ÇIKARTIR İSE IRAK, LÜBNAN, TÜM ORTADOĞU ATEŞ ÇEMBERİNE DÖNER VE HÜRMÜZ DENİZİNE VERİR PETROLÜ VE ATEŞİ ÇAYIR ÇAYIR ABD VE FRANSIZ UÇAKLARIN YAKAR.

  • Mehmet26 Haziran 2019 22:17

    Iran s400 s500 tarlası gibi. . Çekiniyor. Saldırmadan önce geniş çaplı tatbikat yapması gerekir. .