E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump: Çin ben görevde olduğum sürece süper güç olamaz---

Trump: Çin ben görevde olduğum sürece süper güç olamaz

Trump: Çin ben görevde olduğum sürece süper güç olamaz
20 Mayıs 2019 - 14:04 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump, ticaret savaşından oldukça mutluyum dedi ve görevde olduğu sürece Çin'in süper güç olamayacağını belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump, Fox News kanalına verdiği demeçte, Çin ile ABD arasındaki ‘ticaret savaşından’ oldukça mutlu olduğunu, görevde olduğu sürece Çin’in süper güç olamayacağını duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump, Fox News kanalına verdiği demeçte, “Milyarlarca dolar alıyoruz. Net olarak görülüyor ki Çin bizim kadar iyi durumda değil. Çin’in ekonomisi çok iyi değil. Bizim ekonomimiz fantastik durumda. Eğer Hillary Clinton başkan olsaydı, şu an Çin bizden daha iyi durumda olurdu. Ama şimdi bize yaklaşamazlar bile. Ben görevde olduğum sürece, Çin asla süper güç olmayacak” dedi.

'ASKERİ-ENDÜSTRİYEL KOMPLEKS SÜREKLİ SAVAŞ İSTİYOR'

Sunucunun, "İran ile bir çatışmanın peşinde olmadığınıza dair halka güvence verebilir misiniz?" sorusuna Trump, "19 yıldır devam eden bu savaşlarla ilgili konuşan benim. İnsanlar (ABD’nin savaştıkları) halen oradalar. Kendinizi kandırmayın, bu ülkede bir askeri-endüstriyel kompleks var, bunlar sürekli savaş istiyorlar" yanıtını verdi.

IŞİD'in sözde hilafetini bitirdiğini ve ABD askerlerini Suriye’den geri getirmek istediğini anlatan Trump, şu ifadeleri kullandı:

"(Suriye’den) Askerlerimizi geri getirmek istiyorum diyorum, insanlar çılgına dönüyor. Şu Washington’da öyle insanlar var ki hiçbir yerden çıkmak istemiyorlar. Tamam geride birkaç yüz asker bırakacağım diyorum artık. Ama onlara kalmış olsaydı binlerce asker daha gönderirlerdi. Günün birinde insanlar bunu anlatacak. Bir grup var, 'asker-endüstri kompleksi' deniliyor. Onlar hiçbir yerden çıkmak istemiyorlar, sürekli savaş istiyorlar. Hayır ben savaş istemiyorum. Ama İran gibi durumlar oluyor, onların nükleer silah elde etmelerine müsaade edemeyiz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • JBT 20 Mayıs 2019 23:27

    Kendi ülkesini korumaya çalışıyor.....adam akıllı.......adAm haklı......adam tacir......

  • Yorum20 Mayıs 2019 22:43

    Çin süper güç senin haberin yok adamlar dünyaya üretim yapıyor 3 gün üretimi bıraktık deseler dünya kaosa girer enflasyon fırlar gider

  • KAZIM KARTALGÖZLÜ20 Mayıs 2019 20:53

    yan sen ALLAH ın kanunlarına karşımı çıkıyorsun.sen de bir gün gebereceksin ve direkt cehenneme gideceksin.sen müslüman olmadığın sürece kafir.

  • Yalan söylüyorsun.20 Mayıs 2019 19:37

    Şunun şurasında kaç yıl kaldı ki. Trump da yalan olacak....

  • HALİL TÜRK20 Mayıs 2019 18:54

    benim tahminim 3.dünya savası çin ile abd arasında olacaktır.çünkü çin abd yi geçmek üzere buralarda çin i durduramaz ise bir daha baş edemez.fakat bu savaştan abd devleti tarihi karışacak ve büyük bir darbe yiyecek ve kuzey ve güney abd olarak ikiye fikir ayrılıkları bölünmeyi getirecek.artık abd nin hegamanyası bitecektir.ha bu savaştan ab ülkeleride abd nin yanında olmasında dolayı büyük darbeler yiyecek ve ab topluluğu da dağılacaktır.belkide ab ülkeleri de savaştan büyük darbe yiyebilirler.

  • Kaçan Grup20 Mayıs 2019 17:20

    Çin otoriter bir rejim, otoriter rejimlerden hayır gelmez. USA’in süper güç olduğu dünya Çin’in süper güç olduğu dünyadan hayırlıdır.

  • bekir ırmak20 Mayıs 2019 16:29

    Ellerindeki ABD tahvillerini patlatsınlar birde geri size görelim o zaman...

  • Murat20 Mayıs 2019 17:15

    Valla çok hoş duruyor bu taktik ama, 30 yil önce Japonya da ABD ye ihracat fazlası veriyordu, ABD gözünü korkuttu, elbette çin faklı ama kısa vadede biraz taviz verecek bence , kurulan ekonomi politik modelde ipler daha çok Batı'nın elinde

  • Mehmet20 Mayıs 2019 14:36

    işte şimdi balayı ağzından çıkardın las veGaz blöfçüsü..  maksadın buydu şimdiye kadar. şimdi çinliler inceden planlıyorlardır. dikkat et kovboy elinde patlamasın. !