E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump: 3. çeyrek fantastik olacak---

Trump: 3. çeyrek fantastik olacak

Trump: 3. çeyrek fantastik olacak
02 Temmuz 2020 - 17:20 borsagundem.com

Beklenenden iyi gelen istihdam verilerini ‘tarihin en iyi verileri’ olarak niteleyen ABD Başkanı Trump, “Fantastik bir üçüncü çeyrek göreceğiz” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, istihdam verisi sonrası Beyaz Saray’da basın toplantısı gerçekleştirdi ve beklenenden iyi gelen verileri ‘tarihin en iyi verileri’ olarak aksetti.

İşsizlik oranının son bir ayda 4,8 milyon istihdam yaratılmasıyla yüzde 2’den fazla düşüşle yüzde 11,1’e gerilediğini söyleyen Trump, “Bugünkü veriler ekonomimizin tekrar kükremeye başladığının kanıtıdır. Bunlar tarihi rakamlar” diye konuştu.

Son beş ayda 7,5 milyon istihdam yaratıldığını ve KOBİ’lerin yüzde 80’inin açıldığını söyleyen Trump “Hisse piyasaları da harika durumda” dedi ve “Vergi artırmak isteyen bir ABD başkanıyla bunun tamamı gider” diyerek seçmenlere Joe Biden seçilirse ekonominin kötüye gideceği ve hisse piyasalarında düşüş olacağı mesajını verdi. Yeni teşvik paketi üzerinde çalıştıklarını belirten Trump, “Fantastik bir üçüncü çeyrek göreceğiz” dedi.

Dördüncü çeyrek de Trump’a göre “aşırı iyi olacak”.

New York borsası yükselişle açıldı

ABD'de tarım dışı istihdam tahminleri aştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hard badeci02 Temmuz 2020 20:18

    Bu ABD borsası kendi başına düşse sorun yok da hepimizi beraber düşürüyor. Ulan bize ne ABD seçiminden. Başlayacam Trump a Biden a. Kasımda Biden kazansa, borsalar düşecek mi yani

  • EKRİST02 Temmuz 2020 22:41

    borsadaki tüm hisselerin bir tabanı bir de tavanı var.kim gelirse gelsin borsalar etkilense bile sabır eden muhakkak kazanıyor borsalarda.

  • jr02 Temmuz 2020 18:00

    Fantastik adama fantastik çeyrek yakışır ztn