E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporTrabzonspor isyanda---

Trabzonspor isyanda

Trabzonspor isyanda
22 Temmuz 2020 - 09:11 borsagundem.com

Geçen yıl Başakşehir’in şampiyonluğu kaybettiği G.Saray’ın, Beşiktaş ve Rize maçlarını yöneten hakemlere düdük astırıldığına dikkat çeken bordo mavililer, “Bu, hakemlere ‘Aleyhimize hata yapan, bedelini öder’ mesajıydı. Hakemler de mesajı aldı” dedi

Aylarca en önde götürülen şampiyonluk yarışının kaybedilmesinin ardından bordo mavili camiadan, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve hakemlere yönelik çok sert eleştiriler gelmeye başladı. Hürriyet' ten Adil Demirçubuk' a konuşan bordo mavililer türk futbolunda geçen sezondan bu yana yaşanan bazı önemli olaylara dikkat çekti, “Bunların hepsi tesadüf olamaz. Profesyonelce bir organizasyon olduğuna inanıyoruz” dediler ve kendilerini bu şekilde konuşmaya yönelten olayları sıraladılar:

1- İki hakemin kellesi gitti, şampiyonluk geldi
Geçen sezon Medipol Başakşehir’in şampiyonluğu kaptırdığı Galatasaray’ın, Beşiktaş (2-0, Bülent Yıldırım) ve Çaykur Rizespor (3-2, Serkan Çınar) ile oynadığı maçları yöneten isimlere ‘düdük astırılması’ tüm hakem camiasına apaçık bir mesajdı: “Bizim aleyhimize hata yapan, bedelini en ağır şekilde öder.” Hakemler de bu mesajı aldı ve 2019-20 sezonunda bu mantaliteyle görev yaptı. Sonuçta onlar da insan ve bu işten ciddi paralar kazanıyorlar.

2- Suat Arslanboğa olayının perde arkası başka
Suat Arslanboğa’nın profesyonel hakemlik sözleşmesi de yine Medipol Başakşehir’in Beşiktaş ile oynadığı ve 1-1 berabere kaldığı maçtan sonra feshedildi. Trabzonspor cephesine göre Arslanboğa’nın sözleşmesinin feshedilmesinin gerekçesi, MHK’nın öne sürdüğü gibi ‘Ljajic’in kendisine fiili müdahalede bulunmasına sadece sarı kart göstermesi’ değil; Medipol Başakşehir aleyhine hata yapması.

3- Kulüp başkanlarından fırça yiyen hakemler!
Süper Lig’de şampiyonluk yarışı veren kulüplerden birinin başkanı, takımının puan kaybettiği bir maçtan sonra hakem odasını basıp, içeride bulunan hakemlere ağzına geleni söyledi. Müsabaka hakemi bu olaydan o kadar çok etkilendi ki, memleketine dönmek için gittiği havalimanında dakikalarca gözyaşı döktü. Tanık olanları ve dinleyenleri dehşete düşüren bu olayı TFF temsilcisi korkudan raporuna dahi yazamadı.

4- Serkan Çimen neden tam 4 ay kızağa çekildi?
Türkiye’nin en deneyimli yardımcı hakemleri arasında yer alan ve ortalama 2 haftada 1 maç alan Serkan Çimen, geçtiğimiz aylarda Medipol Başakşehir aleyhine verdiği bir karar sonrası tam 4 ay kızağa çekildi. Sadece bu olay bile bazı kulüplerin Merkez Hakem Kurulu üzerinde ne kadar etkili olduğunu ve istediklerini yaptırabildiğinin kanıtı.

5- Hatalar ikinci yarıda yoğunlaştı
Trabzonspor yöneticileri, açıklamalarının devamında, bu sezon takımları aleyhine yaşanan hakem hatalarından somut örnekler verdi. Hataların özellikle ikinci yarıda yoğunlaştığını belirten bordo mavililer, şampiyonluk yarışının düğümünün de zaten bu bölümde çözüldüğünü ifade etti. Trabzonspor yönetimine göre, ikinci yarıdaki Gaziantep (1-1), Medipol Başakşehir (1-1), Aytemiz Alanya (2-2), MKE Ankaragücü (1-1), Yukatel Denizli (1-2) ve İttifak Holding Konya (3-4) maçlarında en az 8 puanları hakemlerin hatalı kararları nedeniyle kaybedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ORDULU22 Temmuz 2020 22:35

    Trabzon karadeniz takımlarının kaderiyle çok oynadı ömür boyu şampiyon olamaz ha birde otobüs kurşunlayıp bir kulübü yok etmeye çalıştılar.96.97 sezonunda kendi evlerinde FB ye ve VAN spor a yenildiler şampiyonluğu kaybettiler ama gs nin her şampiyonluğunda ergun gürsoy sayesinde pay sahibi oldular.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU22 Temmuz 2020 11:40

    Ne kadar iyi arkadaş.bunlar alışmışlar.özellikle küme düşmeye gelen takımlar yenilsin .neden yenilsinler.adamlar ne yaptılar bir kes daha ölmüş kedi strajetisi  izlediler.can havli ile son maçlarını oynadılar ve ligde kalmak için ellerinden geleni yaptılar.iyi oldu senin hisse senedin ne oldu da 1 TL den 9 TL çıktı sen onu söyle.

  • vatandaş22 Temmuz 2020 09:56

    Hakemler de insandır hata yapabilirler. hatırladınız mı bu bildiriyi altında imzanız var.

  • Mykl22 Temmuz 2020 09:48

    Yav he he. şampiyon olsaydinız hiç sesiniz çıkmayacaktı.söylediklerinizin doğruluk payı olsa bile hiç bir önemi yok (HAKEMLER DE HATA YAPAR)

  • maç22 Temmuz 2020 09:35

    sen kendi maçlarını kazandınmı tspor  62 puanla  şampiyonmu olunur

  • Murtaza22 Temmuz 2020 09:29

    Trabzonspor başkanı başarısız olursak, 1 dk durmam demişti.. hikâye anlatmasinlar

  • salim22 Temmuz 2020 09:24

    bırakın bu işleri,,son maçlarda neden yenildiğinize bakın.