E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTosuncuk tüm mal varlığını ortaya koydu---

Tosuncuk tüm mal varlığını ortaya koydu

Tosuncuk tüm mal varlığını ortaya koydu
07 Temmuz 2021 - 11:53 borsagundem.com

Çiftlik Bank vurgunu davası sanığı ‘Tosuncuk’ olarak bilinen Mehmet Aydın’ın ifadesinde, tüm malvarlığının bu sistemden zarar görenlerin mağduriyetinin giderilmesi için kullanılmasını istediğini söylediği öğrenildi.

Binlerce kişinin kar vaadiyle dolandırıldığı Çiftlik Bank davasının sanığı Mehmet Aydın, Brezilya Sao Paulo'da teslim olmasının ardından geçtiğimiz cumartesi günü iade edilmek üzere Türkiye'ye getirilmişti. Gözaltına alınan Mehmet Aydın, Emniyet’te 19 saatte ifade verdi.

Emniyet’teki işlemleri tamamlanan Aydın, saat 7.30 sıralarında Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na getirildi. Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nda savcı Yücel Ertaş tarafından ifade işlemleri devam ediyor.

Sözcü gazetesi'nden Sevgim Begüm Yavuz'un haberine göre; Aydın'ın Emniyet’teki ifadesinde, Çiftlik Bank projesini öncelikle bir internet oyunu olarak tasarladığını, oyuna yüksek katılım olunca şirket kurmaya karar verdiğini söylediği öğrenildi.

Aydın'ın ifadesinde, sistemi Kıbrıs'ta kurduğu şirket üzerinden yönetmeye başladığını, zamanla şarküteri ve çiftlikler açtığını, bazı kişilerin para istemesi üzerine eşiyle yurtdışına çıktığını ve geri gelmediğini, yurtdışında bulunduğu süreçte de çeşitli ülkelerde firmalar açtığını anlattığı bilgisine ulaşıldı.

Türkiye'deki Çiftlik Bank işlerinin ise çalışanlar tarafından yürütüldüğünü söylediği öğrenilen Aydın, ifadesinde, Çiftlik Bank sisteminde kimseye kesin kazanç vaadinde bulunulmadığını, onlara sadece sistem herhangi bir şekilde kapanırsa sadece ana para iadesi garantisi verildiğini, oyuna üye olanların reel çiftliklerde payı olmadığını anlattığı öğrenildi.

Aydın'ın ifadesinde, binlerce üyenin de oyunda kazandığı paraları nakit olarak teslim aldığını söylediği, Çiflik Bank'ın mucidi ve kurucusu olduğunu, bu sistemi asla dolandırıcılık amacıyla kurmadığını, her zaman iyi niyetli davrandığını, şirketin kapandığı son ana kadar ana para iadesi yapmasının da iyi niyetli olduğunu gösterdiğini belirttiği bilgisine ulaşıldı.

Sistemde görev alan şahısların kötü niyetli davranıp kendilerine haksız menfaat temin ederek kendisini de zarara uğrattıklarını söylediği bilgisine ulaşılan Aydın'ın, tüm malvarlığının bu sistemden zarar görenlerin mağduriyetinin giderilmesi için kullanılmasını istediğini kaydettiği öğrenildi.

Çiftlik Bank mağdurlarının 64 milyon lira zarara uğradığına dair basındaki haberleri gördüğünü söyleyen Aydın, Çiftlik Bank organizasyonundaki şirketlerin malvarlıklarının 200 milyon TL civarında olmasından ve bu mağduriyeti karşılayacağından dolayı teslim olmaya karar verdiğini beyan ettiği bilgisine ulaşıldı.

'Tosuncuk'a yöneltilen sorular: Borcunu ödeyecek misin

 

Tosuncuk'un 25 saati aşan sorgusu tamamlandı

 

Tosuncuk'un köylülerinden 'zeka' itirafı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • A10108 Temmuz 2021 00:41

    Sanki altın tutuyor hey maşallah, tosun dediğin böyle olur

  • Tekno papaz07 Temmuz 2021 21:33

    Mağdurum da mağdurumların parasını verince bile para kalıyor. İyi iş

  • badddal07 Temmuz 2021 19:58

    aslan tosun  yok tosun tosun

  • Tosun sever 07 Temmuz 2021 16:43

    Parti kur oy verelim alem erkek görsün dik dur eğilme seni seven milyonlar seninle yerli milli kahraman tosun

  • amanin amanin07 Temmuz 2021 16:35

    gel tosuncuk gel, öde paraları. sonra çiftlikbank 2'yi kurarsın, bu sefer 3-4 katı çarparsın milleti merak etme sen...

  • emekci07 Temmuz 2021 15:28

    ihlasçılardan daha ahlaklı çıktı

  • Yikaç07 Temmuz 2021 15:11

    Tosuncuk sen dursuncuktan daha erkeksin dursuncuk yedi sulalemize rahmet okudu. Adama bi ödül vermedikleri kaldı

  • yüzsüzluk07 Temmuz 2021 13:26

    Adam utanmadan lutüf yapiyor güya.Mal varligin sen istemesen dahi el konulup dagitilacak.Tabi arkasinda koruyan politikacilar yoksa

  • hisseci08 Temmuz 2021 08:16

    Bitcoine söylentisi gerçek değil çok umutlanmayın

  • Okn07 Temmuz 2021 15:58

    Bitcoine yatırdıysa nasıl dağıtılacak kendi istemezse. Bi açıklarmısın

  • zozo07 Temmuz 2021 13:13

    tosuncuk kandırıldı madur edildi aldatıldı borçlarını sonuna kadar ödeyeceğine inanıyorum...geleceğin cumhurbaşkanı adayı seviyoruz seni tosuncuk.... yumurtayı tutuştaki asalete bakarmısınız

  • hisseci08 Temmuz 2021 08:17

    Bitcoine söylentisi gerçek değil çok umutlanmayın

  • Okn07 Temmuz 2021 15:33

    Bitcoine yatırdıysa nasıl dağıtılacak kendi istemezse. Bi açıklarmısın

  • Gercekler 07 Temmuz 2021 12:52

    Çiftilikbank, thodex, ihlas finans, kombasan, deniz feneri, jet giller, galip öztürk, reza zarap, sedat peker falan filan kişiler veya işler hepsi aynı parti ile ilişkili veya aynı politik ekolün adamlar, veya gecmişte himaye edilmiş

  • azılı solcu07 Temmuz 2021 12:32

    BEN demiştim bu yiğit yurtsever tosuncuk yurttaşımız mağdur yurttaşların parasını kuruşunu kadar öder diye.bu durumda ceza da almaz.mesaisine kaldığıyerden devam eder.teşekkürler tosuncuk.