E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarTokyo Borsası yükseldi---

Tokyo Borsası yükseldi

Tokyo Borsası yükseldi
05 Temmuz 2013 - 07:56 borsagundem.com

Yenin zayıflama ve Avrupa'daki faizlerin düşük kalacağı sinyalleriyle Tokyo Borsası yükseldi

Avrupa Merkez Bankası ve İngiltere Merkez Bankası'nın borçlanma maliyetlerini düşük tutacaklarını söylemeleri ve yendeki zayıflamanın ardından Japon hisseleri değerlendi; Topix Endeksi 3. haftalarını da kazançlı sonlandırmaya hazırlandı.
Satışlarının yüzde 29'unu Avrupa'da kaydeden fotoğraf makinası üreticisi Canon Inc. yüzde 1.7 tırmandı. Sosyal medya üzerinden oyun sitesi ve internet şirketi CyberAgent Inc., Goldman Sachs Group Inc.'in şirketin hisselerini tavsiye etmesinin ardından yüzde 10 tırmandı. Gelirinin neredeyse yarısını tüketici kredilerinden temin eden Shinsei Bank Ltd., Asya'da 3 yıl içinde genişlemeyi planladığını söylemesi sonrasında yüzde 4.3 primlendi.
Topix Endeksi yüzde 1.2 kazançla 1,184.59 puana, Nikkei 225 Endeksi de yüzde 1.4 artışla 14,211.11 puana çıktı. Her iki endeks de bu haftayı yenin, dolar karşısında 100 doların altına gerileyerek Japon ihracatçıların kazanç görünümünü desteklemesiyle bu hafta en az yüzde 3.9 primlendi.
AMB ve İngiltere Merkez Bankası'nın, faizlerdeki artışı kontrol altına tutmaya çalışacaklarını söyleyerek piyasaya güven verdiğini söyleyen DIAM Co.'nun portföy yöneticilerinden Kuninobu Takeuchi, yendeki mevcut seviyenin kurumsal kazançlar için çok iyi olduğunu, güçlü yenden kaçmak için yurtdışındaki sermaye harcayan Japon şirketlerin Japonya'da da yatırım yapmalarına yardım ettiğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)