E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarTokyo Borsası ralliye ara verdi---

Tokyo Borsası ralliye ara verdi

Tokyo Borsası ralliye ara verdi
04 Temmuz 2013 - 08:27 borsagundem.com

Çelik üreticilerindeki sert düşüşün etkisiyle Tokyo Borsası 5 günlük rallisini sonlandırdı

Lastik ve çelik üreticilerinin, Topix Endeksi'ndeki 33 sektördeki düşüşe öncülük etmesiyle Tokyo Borsası 6 gündür ilk kez geri adım attı.
Dünyanın en büyük lastik üreticileri Bridgestone Corp., dün yüzde 5.4 yükselmesinin ardından bugün yüzde 1.5 düştü. Demir ve çelik üreticileri endeksi yüzde 1.7 geriledi. Japonya'nın 1 numaralı reklam şirketi Dentsu Inc., şirketin hisse satacağını söylemesi sonrasında yüzde 8.6 geriledi.
Topix Endeksi erken saatlerde yüzde 0.1 yükselmesinin ardından yüzde 0.3 kayıpla 1,170.54 puana düştü. Yatırımcıların ABD'den yarın gelecek tarımdışı istihdam verilerini beklemesiyle işlem hacmi 30 günlük güniçi ortalamanın yüzde 34 altında seyretti. Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.1 düşüşle 14,036.55 puana düştü.
Amerikan borsalarının bugün kapalı olması ve yarınki istihdam verisinin beklenmesinden ötürü yatırımcıların alım-satım yapmasının zor olduğunu belirten Resona Bank Ltd.'ın baş fon yöneticisi çKoji Toda, buna ek olarak Japon hisselerinin Mayıs'taki düşüş ve sonraki sıçramanın ardından ne ucuz ne de pahalı olduğunu söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)