E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakTOKİ'den 341 TL taksitle ev---

TOKİ'den 341 TL taksitle ev

TOKİ'den 341 TL taksitle ev
14 Ekim 2015 - 19:51 borsagundem.com

TOKİ'den emekli ve dar gelirliye ev müjdesi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Ankara’da da 341 liradan başlayan aylık ödemelerle emeklileri ve dar gelirlileri konut sahibi yapacak.

Ankara’nın merkezi Kızılay’a yaklaşık 10 kilometre mesafede Mamak ilçesi Gülseren Mahallesi’nde kura ile satışa sunulan 583’ü alt gelir grubu, 369’u sosyal konut olmak üzere toplam 952 konut için başvurular 22 Ekim-20 Kasım 2015 tarihleri arasında kabul edilecek. Alt gelir grubu kapsamında satışa sunulan konutlardan emeklilerimiz için yüzde 25 oranında kontenjan ayrıldı.

TOKİ’nin kuruluş amacının konuta erişmekte zorlanan dar gelirli vatandaşların konut sahibi yapmak olduğuna vurgu yapan TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, “Halkamızın konut ihtiyacına kalıcı çözümler üretmek için yürüttüğümüz çalışmalarda büyük bir hamle ile Anadolu’nun birçok kentinde alt ve orta gelir gruplarına dönük birlerce konutluk yeni yeni yerleşim alanlarınprojelendiriyoruz. Şanlıurfa, Denizli, Gaziantep, İstanbul, Manisa ve daha birçok şehrimizdeki büyük konut alanlarındaki konut ve şehircilik projelerini çok boyutlu planlıyoruz” dedi.

TOKİ’NİN HEDEFİ 1 MİLYON 200 BİN KONUTA ÇIKTI
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, TOKİ’nin 2023’te 1 milyon konut olan hedefine, müjdelediği 200 bin ilave yeni konut ile başta emeklilerimiz olmak üzere, dar gelirli vatandaşları düşük taksitlerle ve uzun vadeli ödeme koşullarıyla yuva sahibi yapmak için faaliyetlerin hızlandırdığına dikkat çeken TOKİ Başkanı, özellikle emeklilerinin konut ihtiyacının karşılanması amacıyla satışa sunulan projelerden yüzde 25 oranında kontenjan ayrıldığını söyledi. Turan, ayrıca talep örgütlenmesi modeli ile Valilikler ve Belediyeler üzerinden emeklilerin konut sahibi yapıldığını bildirdi.

TOKİ Başkanı Turan, bu çerçevede dar gelirli vatandaşların ve emeklilerin konut sahibi yapılması amacıyla Başkent Ankara’nın Mamak ilçesi Gülseren Mahallesi’nde 583’ü alt gelir grubu olmak üzere toplam 952 konutun satışa çıkarıldığını açıkladı.

TAKSİTLERİ 341 LİRADAN BAŞLIYOR
Alt gelir grubu kapsamında satışa sunulan 2+1 niteliğindeki 583 konutun taksit ödemeleri 341 liradan başlıyor. Konutlar yüzde 12 - 20 peşinat ve 180 - 240 ay vade seçenekleri ile satılacak. Taksit ödemeleri, konut teslim tarihini takip eden ay itibarıyla başlayacak alt gelir grubu konutlarından emeklilerimiz için yüzde 25 oranında kontenjan ayrıldı.

Toplu konut uygulaması çerçevesinde satışa sunulan 369 konutun 276’sı 3+1 planında, 93’ü de 4+1 planında. Taksit ödemeleri 756 liradan başlayan sosyal konutlar, yüzde 10 - 15 - 25 peşinat ve 120 - 144 - 180 ay vade seçenekleri ile satılacak.

KONUT SAHİBİ OLMAYANLAR BAŞVURABİLECEK
Alt gelir grubu çerçevesinde konut almak isteyenlerde aranacak bazı şartlar şöyle:

“TOKİ’den konut satın almamış olması, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı bağımsız bir gayrimenkulün bulunmaması, Ankara ili sınırları içinde bir yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması gerekiyor. Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması, hane halkı gelirinin en fazla net 3 bin 200 lira olması ve bir hane halkı adına yalnızca bir başvuru yapılabilmesi de aranan şartlar arasında yer alıyor.

Sosyal konutlarda; TOKİ’den konut satın alınmamış ve kredi kullanmamış olmaları, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı bağımsız bir gayrimenkulünün bulunmaması, hane halkı adına yalnızca bir başvuru yapılabilmesi ve başvuru sahiplerinin 18 yaşını doldurmuş olması gibi şartlar aranıyor.”

Mamak ilçesi Gülseren Mahallesi’nde satışı gerçekleştirilecek konutlarla ilgili ayrıntılı bilgiye www.toki.gov.tr internet adresinden ulaşılabilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TAHMİN14 Ekim 2015 22:16

    BİR DEĞİŞLE ASLINDA PARA EMLAK KONUTDAN ÇIKIŞ ALDI BOTAŞ GİRİŞ YAPTI VE BOTAŞA GİRİŞ YAPAN PARA EMLAK KONUT PROJELERİ BAZ ALINDIĞINDA PARANIN ORTAKLARI PARASAL OLARAK ZOR DURUMA DÜŞMÜŞ VE BU ZARARI KARŞILAMAK İÇİNDE PETROL GETİRİLERİNDEN FAYDALANIYORLAR.DEVLET DESTEKLİ.TAHMİN

  • GEÇMİŞ OLSUN14 Ekim 2015 22:03

    KISACA 17 ARALIKDA ASYABANK BATMADI.KAÇAN PARA GARANTİ ALTINA ALINDI.

  • HER DAİM İSTİKRAR14 Ekim 2015 21:58

    KISACA ASLINDA ÜLKEDE HUZURSUZLUK YAPAN AKP DEĞİL.BİR ÇOK SİYASİ LİDER HUZURSUZLUK ÇIKARACAK GİRİŞİMİ YAPAMIYORLAR YANİ SİYASİ ÇAKALLARI VE EKONOMİK TETİKÇİLERİ DEVREYE SOKAMIYOR AMA GİZLİ PRAVAKATÖRLÜK YAPIYORLAR AMAÇ TEPKİNİN KENDİLERİNDEN DEĞİLDE HALKDAN GELMESİ .ÇÜNKİ DEŞİFRE OLDUKLARINI BİLİYORLAR

  • YAZIKLAR OLSUN14 Ekim 2015 21:52

    MEGERSE SİYASİLER ÜLKE DEĞİL PARA YÖNETİYORMUŞ....AMA BU PARA ÜLKENİN DEĞİL ÜLKENİN YATIRIMLARINA DAYALI GETİRİSİNE ENDEKSLİ PARA AKIŞINA KARŞILIK PARA.VATANDAŞDA SİYASİLERDEN HİZMET BEKLİYOR

  • VAHH VAHH14 Ekim 2015 21:50

    SERMAYE ARAÇLARINDA BALON DİYE NİTELENDİRİLEN TERİM ASLINDA FİYAT HAREKETLERİNİN AŞIRI DEĞERLENMESİ DEĞİLDİR...SEKTÖR BAZLI YATIRIM VE PARA YÖNETİMİNİN PARANIN KONTUROLÜ BAZ ALINDIĞINDA BIR BAKA SEKTÖRLERE KAYIŞIDIR.BU GENELDE SEKTÖR BAZLI YATIRIM VE PARA YÖNETİMİ BAZ ALINDIĞINDA İÇE KAPALI OLAN HAVUZUN TARAFLI PARA AKIŞININ GENELE YAYILMAMASINDAN KAYNAKLANIR YANİ PARA DAĞILIMININ ORTAKLAR TARAFINDAN SERMAYE ARAÇLARINDAN ALINIP VERİLMESİ VE BU PARA AKIŞINA TERS PARA AKIŞI İLE MUDALE EDİLİP ORTAKLARIN PARA DAĞILIMINDAN FAYDALANAMIYOR OLUP ORTAKLIĞIN BOZULMASI.PARA AKIŞINDAN FAYDALANMASI İÇİN ORTAĞIN SERMAYE ARAÇINA PARA GİRİŞİ YAPMASI GEREKİR PARA YOKSA ORTAKLIKDA YOK.17 ARALIK DA DARBE ALAN EMLAK KONUT VE ORTAKLIKLAR.

  • YAZIKLAR OLSUN14 Ekim 2015 21:40

    TÜM ÜLKE VATANDAŞI BAZ ALINDIĞINDA EKONOMİK GİRİŞİMLER ÇEMBER ÇİZER.VE BU ÇEMBERİN DESTEKÇİSİ ÜRETİME DAYALI GETİRİ VE DAĞILIMDIR VE GETİRİSİNİ ÜRETİME DAYALI İŞGÜÇÜNDEN ALIR.ÜRETİM DENİLDİĞİNDE BÖLÜNMEZLİK VE BÜTÜNLÜLÜĞÜ TEMSİL EDER...BUNUN DIŞINA ÇIKILDIĞINDA 3 GEN ÇİZER.BU ÜÇGEN ÇEMBER İÇİNDE DÖNER VE GENİŞLER GENİŞLER VE VE AYVAYI YEDİN.BU PROJELERİ RUSYA YILLARCA UYGULADI AMA MİLLİ DEĞERLERİ BAZ ALINDIĞINDA YERALTI ZENGİNLİĞİNİN YÜZDESEL GETİRİSİNİ ÜLKE GENELİNDA HALKINA YATIRIM OLARAK VERDİ.TÜRKİYE İSE PROJELERİNDE HALKI BORÇLANDIRIYOR VE BORÇU OLMAYANI BORÇLANDIRIYOR AKABINDE BİRÇOK GENÇİ SEKTÖR BAZLI İŞSİZ BIRAKIYOR...

  • HÇ ŞANLARI YOK14 Ekim 2015 21:22

    BU PROJELERİN BİR ÇOK SİYASİ PARTİ LİDERİ VE ÜST YÖNETİCİSİ VAR ORTAK.NE AKP NE HDP Sİ BİRÇOK GİZLİ ORTAGI.VE PARA AKIŞINA ORTAK SERMAYE GETİRİSİNDEN FAYDALANAN PORTFÖY YÖNETİCİSİ SİYASİ VE PATRONLAR.AYVAYI YEDİNİZ

  • REZİLLER14 Ekim 2015 21:03

    ASLINDA PETROL FİYATLARININ GERİLEMESİNDEN BOTAŞ DEĞİL ZARAR ALAN.EMLAK KONUT PROJELERİ BAZ ALINDIĞINDA PARA HAVUZUNUN İŞLETİMİ ZARAR ETTİ...

  • emin guney14 Ekim 2015 21:00

    Her gün bir başka seçim palavrası,

  • UYARMADI DENEYİN14 Ekim 2015 20:58

    2008 YILINDA EMLAK BALONU LEHMANI BATIRDI.BU REZİLLERİN PROJELERİ VE YATIRIMLARI AKABİNDE ÜRETİMSİZLİK BU IÜRKİYEYİ BATIRACAK....İÇE KAPALI PARA HAVUZU VE SERMAYE ARAÇLARININ AMAÇ EDİLİŞİ TÜRKİYENİN HAYRINA DEĞİLDİR...

  • UYARMADI DEMEYİN14 Ekim 2015 20:54

    BIRDAHAKİ SEFERE AKAKKABI KUTULARINA KOYACAK PARA DAHİ BULAMAZSINIZ..

  • FABRİKALAR ŞART14 Ekim 2015 20:39

    hane halkı gelirinin en fazla net 3 bin 200 lira olması.NERSİLEN BURASI...1 AİLEDE KAÇ KİŞİ ÇALIŞIYOR GALİBA ANNE BABA VE ÇOÇUĞU.VAHH VAHH.SEN FABRİKALAR YAPSANDA HEM ANNE HEMM BABA ÇALIŞSA VE SONRASINDA EVLADI ÖĞRENİN GÖRSE ÜLKEYE HAYRI OLSA VE SONRASINDA DEVLETİN KONUT PROJELERİNDEN DEĞİLDE ÖZEL SEKTÖRÜN VİLLARINDAN ALSA VE KAZANÇI BAZ ALINDIĞINDA HANIMININ KAZANMASINA GEREK OLMASA DAHA İYİ OLMAZMI...

  • DAR DÜŞÜNCELİ MAHLUKATLAR14 Ekim 2015 20:33

    ŞU PROJELERİN YATIRIMCILARI BAZ ALINDIĞINDA SINIRLAMA GETİRİDİĞİNDE UYUZ OLUYORUM...