E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTL'ye dönüşte 2'nci hamle---

TL'ye dönüşte 2'nci hamle

TL'ye dönüşte 2'nci hamle
12 Aralık 2016 - 07:41 borsagundem.com

Türk Lirası'nın dünya çapında prestij kazanmasına ilişkin çalışmalar sürüyor

Türkiye topyekûn seferber olup Türk Lirası'na sahip çıkmaya devam ediyor. Rusya, Çin, İran ile TL ile ticaret yapılması için Merkez Bankası da çalışma başlattı. Bu ülkelerin para birimleriyle ticarette takas, dönüşüm yapılırken tarafların aleyhine bir durum yaşanmaması için tedbir alınıyor.

MERKEZ ÇALIŞIYOR

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, örneğin Rusya ile ticarette TL ve Ruble kullanımında Lira lehine ve aleyhine bir durum söz konusu olabileceğini belirterek, "Merkez bankaları bu konuda çalışıyor. Dümdüz gidip TL verelim, ruble alalım olmaz. Çalışma ticarette yerli para kullanımını başlatacağımız noktaya geldi" dedi. Reel sektörün 250 milyarlık can suyu kredisinden hızlı bir şekilde yararlanabilmesi için gerekli düzenlemeler bugün yapılıyor. Kredi Garanti Fonu'nda sermaye artırımına ilişkin yasal düzenleme beklenmeden sistem yaşama geçiriliyor. Kurdaki değişim nedeniyle finansman sıkıntısı yaşayan, nakit dengeleri bozulan firmalar hızlı bir şekilde bu destekten yararlanabilecek. Krediyi kullanacak firmalar alacakları kredi için ayrıca teminat bulma sıkıntısıyla karşı karşıya kalmayacak. Kârı olmayan, batmış, finansman desteği sağlandığında ayağa kaldırılması mümkün olmayan firmalara destek verilmeyecek. Türkiye'de üretim yapan hiçbir firma bu gelişmeler nedeniyle sıkıntıya girmeyecek. Sabah

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KERİM12 Aralık 2016 23:55

    GİDERLER %10 KISILIRSA GELİRLER %10 ARTITILIRSA SIKINTI KALMAZ

  • Ortak para politikası12 Aralık 2016 16:15

    ortak para icat edildi. euro eğer avrupa birliğine girebilseydik şuan paramız almanya gibi eudo olurdu. Fakat biz avrupa birliğine gireceğimize orta doğu bize girdi ve çıkaramıyoruz.

  • Milli ve Yerli12 Aralık 2016 15:57

    Hükümeti destekliyorum; Herşey milli ve yerli olmalıdır. Dolara savaş açmalıyız. Fakat benim bir sorunum var. Dünya dolara endekslidir herşeyin fiyatı dolarla hesaplanıyor. Yani türkiye poposuna giydiği donun lastiğini dahi dilar ile alıyor. Doları bitirelim fakat donumu tutması için bana bir adam kiralayın.

  • Hoba İşte Türk12 Aralık 2016 15:49

    kanun çıkaralım tl hariç tüm paraları türkiyede yasaklayalım böylece dolar değersiz bir kağıt parçası olur. İşte size çözüm.

  • yolcu ben12 Aralık 2016 15:42

    rusyaya sattığımız domatezlerle, zırhlı mercedesler alalım, batan gemi yan gider dolar 4.5 i bulur.

  • Samet 12 Aralık 2016 15:41

    Para basmak demek faiz artışı demektir Çiller ekonomisine dönüş demektir

  • Ortak para icat etmek lazım12 Aralık 2016 15:40

    Türkiye ye ticaret fazlası olan ülke aptal gibi ticaret fazlasını TL olarak alıp TL riskini almaz o zaman ya dolar ya euro ya da altın ister o ülkenin parasını vermek için de gidip dolarla altınla o ülkenin parasını alıp vermeniz lazım sadece karşılıklı takas işlemlerinde kullanırsanız

  • Banka Danışmanı12 Aralık 2016 15:35

    Malesef güzel ülkemin siyasetçileri bilip bilmeden yanlış sularda yüzüyorlar, Tl dünya üzerinde belirleyici bir unsur değil. Siyasetçilerin tl politikası ellerinde patlayacak; ceremesinide vatandaş çekecek, böyle giderse hem ekonomi hemde ülke iflas edecek. Sonra demedi demeyin. Siyasetçiler ekonomiyi kurcalamayıbıraksınlar; Ali babacak bu batmış ülkeyi ve ekonomiyi düzelte bilir. Bilmeyenler cehaletleriyle ekonomiyi batırdılar; bırakın artık babacan konuşsun.

  • Sıra bas bas paraları aşamasında mı 12 Aralık 2016 15:34

    250 milyarlık can suyununun kaynağını bir gecede nasıl buldunuz vardı da bugünü mü beklediniz para basmak demek enflasyon kur artışı enflasyon artışı döngüsü demektir

  • SİYASİ EKONMİ KONJEKTÖRÜNDE YENİLGİ12 Aralık 2016 11:27

    TÜRKİYE KOMİZM E ENTEKRE OLUYOR..2023 E HAZIRLIK

  • Bika12 Aralık 2016 11:10

    TCMB'nin ne yapması gerektiğine karışan beştepe olursa, dolar 4'de olur 5'de olur. Türkiye'nin bağımsız olması gereken kurumları emir komuta zinciriyle yönetilmeye kalkılırsa gemi karaya oturur.

  • yatırımcı12 Aralık 2016 10:50

    bu ülkede gemi batmaz su alır. cumhur başkanı hariç kim ne dediğini ne diyeceğini bilmiyor. bu nasıl siyaset. bu nasıl ülke yönetmek

  • Tolga Daniş12 Aralık 2016 10:17

    TUİK başkanı konuşuyor kendi bile söylediklerine inanmıyor

  • keklik12 Aralık 2016 10:08

    dış mihrakları bir komploda biz kuralım. onlara salatalık ihraç etmeyelim

  • emekci12 Aralık 2016 10:07

    boşa çırpınmayın gemi batıyor. dolar 3,51