E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTicaret Bakanlığı'ndan bazı ithal ürünler için nihai soruşturma---

Ticaret Bakanlığı'ndan bazı ithal ürünler için nihai soruşturma

Ticaret Bakanlığı'ndan bazı ithal ürünler için nihai soruşturma
12 Nisan 2019 - 08:19 borsagundem.com

Ticaret Bakanlığı, ithal edilen bazı ürünlerle ilgili nihai gözden geçirme soruşturması başlattı

Ticaret Bakanlığı'nın bazı ithal ürünlerle ilgili nihai gözden geçirme soruşturması açılması kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.  

Almanya ve Çin menşeli 'Laminat Parke' ürününe yönelik nihai gözden geçirme soruşturması (NGGS) açılmasına karar verildi.

Resmi Gazete'de konuyla ilgili karar şöyle yer aldı:

"Kastamonu Entegre Ağaç San. ve Tic. A.Ş., Yıldız Entegre Ağaç San. ve Tic. A.Ş. ve Çamsan Entegre Ağaç San. ve Tic. A.Ş. tarafından gerçekleştirilen ve AGT Ağaç Sanayi ve Ticaret A.Ş., Vezirköprü Orman Ürünleri ve Kâğıt San. A.Ş., Çamsan Ordu Ağaç San. ve Tic. A.Ş., Işık
Ahşap Profil Lojistik San. ve Tic. A.Ş. ve Starwood Orman Ürünleri Sanayi A.Ş. tarafından desteklenen başvuruya istinaden Almanya ve Çin menşeli söz konusu ürüne yönelik nihai gözden geçirme soruşturması açılması ve açılan soruşturmanın usul ve esaslarının belirlenmesi
başvurusu sonuçlandırıldı. 

Yapılan inceleme sonucunda, bir NGGS açılabilmesi için yeterli bilgi, belge ve delillerin bulunduğu anlaşıldığından, İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulunun kararı ve Ticaret Bakanının onayı ile Almanya ve ÇHC menşeli önlem konusu ürüne yönelik olarak Yönetmeliğin 35 inci maddesi çerçevesinde bir NGGS açılmasına karar verildi."

ÇİN MENŞELİ GAZLI ÇAKMAK

Çin menşeli "tekrar doldurulamayan gazlı cep çakmakları", "ateşleme sistemi elektrikli olanlardan yalnız plastik gövdeli doldurulabilen gazlı cep çakmakları", "doldurulabilen gazlı cep çakmakları (diğer
ateşleme sistemli olanlar)" ve "plastikten gaz haznesi (gaz içersin, içermesin)" ürünlerine yönelik nihai gözden geçirme(NGGS) soruşturma açılmasına karar verildi.

Ticaret Bakanlığının konu ile ilgili kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar şöyle: 

"Sebat Çakmak Sınai ve Tüketim Malları San. ve Tic. A.Ş. firması tarafından yapılan başvuruya istinaden Çin menşeli söz konusu ürüne yönelik nihai gözden geçirme soruşturması açılması ve açılan
soruşturmanın usul ve esaslarının belirlenmesi başvurusu sonuçlandırıldı.

Yapılan inceleme sonucunda NGGS açılabilmesi için yeterli bilgi, belge ve delillerin bulunduğu anlaşıldığından, İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulunun kararı ve Ticaret Bakanının onayı ile ÇHC menşeli önlem konusu ürünlere yönelik olarak Yönetmeliğin 35 inci maddesi çerçevesinde bir NGGS açılmasına karar verildi.

DAMPİNGE DEVAM

Çin, İtalya ve Sırbistan menşeli 8516.10.80.00.19 gümrük tarife istatistik pozisyonunda sınıflandırılan "Diğerleri (Termosifon- Elektrikli, Depolu Su Isıtıcısı)" ürünü ile ilgili dampinge karşı önlemin sürdürülmesine karar verildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)