E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTicaret Bakanı Mehmet Muş' dan denetim açıklaması---

Ticaret Bakanı Mehmet Muş' dan denetim açıklaması

Ticaret Bakanı Mehmet Muş' dan denetim açıklaması
07 Ekim 2021 - 10:37 borsagundem.com

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Girdi maliyetleri ister istemez fiyatlara yansıyor. Gıda alımlarında kapsamlı bir denetim yapıyoruz" dedi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in sorularını yanıtlıyor. 

Bakan Muş özetle şunları söyledi;

"Dünyada pandemiden sonra emtia fiyatları yükseldi. Vatandaşlardan şikayetler geliyor denetim yapıyoruz. Teftiş Kurulu bakıyor, denetimleri sürdürüyoruz. Elde ettiğimiz verileri kurul içinde değerlendiriyoruz. Girdi maliyetleri ister istemez fiyatlara yansıyor. Gıda alımlarında kapsamlı bir denetim yapıyoruz. Dünya olağanüstü bir dönemden geçiyor. Dünyada ciddi bir enflasyon oluşmuş durumda. Serbest piyasa ekonomisi geçerli, fiyatlara müdahale etmeyiz. Fiyatların dengelenmesi için mücadele etmek gerekiyor. İhracattaki büyük artışın büyümeye etkisi oluyor. Hizmet ihracatına odaklanacağız."

 

ABD, Çin hükümeti ile yeni ticaret görüşmeleri başlatacak

 

Dış ticaret açığı geriledi

 

Çinli e-ticaret devi madencilik malzemelerinin satışını durduruyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)07 Ekim 2021 12:47

    Ya zabıta işini yaparda, Bence acilen Devletöilik ilkesi olarak, hangi ürünler belediyelerce, hangi ürünler çiftçi ile, hangi ara girdiler sanayiciler ile , hangi ithalat nasıl yerli ikame ile döüştürülebilir ? Bize bunları anlat. Baş zabıta müdürü bırak gitsin o marketleri denetlesin.  Sen asli işine bak... ben futbol takımı kurdum. Forvet alıyorum bol bol gol atsın diye dunyada para veriyorum... Forvet aldığım oyuncu, gidiyor defansda geziyor :D kaleye geçeyim ben diyor :D aynı o durum.. hocam 10 kişi sana çalışıyor, git forvet gibi golunu at... bırak defnasda gezip, kalaye geçecem dinleneyim yoruldum demeyi.. : ))