E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTHK yangın uçaklarını hazırlıyor---

THK yangın uçaklarını hazırlıyor

THK yangın uçaklarını hazırlıyor
09 Nisan 2022 - 12:18 borsagundem.com

Geçtiğimiz sene 250 bin futbol sahası büyüklüğünde ormanını kaybeden Türkiye’de herkes bu yıl hazırlıkların durumunu merak ediyor.

Geçtiğimiz yıl 250 bin futbol sahası büyüklüğünde ormanını kaybeden Türkiye’de herkes bu yıl hazırlıkların durumunu, yeterince ve zamanında uçak tedarik edilip edilmeyeceğini merak ederken, THK’dan sürpriz bir adımla sosyal medya hesabından “yangınlara hazırlanıyoruz” mesajı geldi. Instagram’daki “THK Teknik” adlı resmi hesapta, CL-215 uçaklarının tamir ve bakım işlemi yapılırken kaydedilen videonun altında şu mesaj verildi: “CL-215 uçaklarımızı yangınla mücadeleye hazırlıyoruz.”

THK yönetimindeki Kayyum Heyeti Başkanı Abdullah Kaya, geçtiğimiz Kasım ayında şu açıklamayı yapmıştı:

CL-215’ten 3’ü büyük bakım ihtiyacı nedeniyle atıl duruma düştü. Kalan 6 uçağımız geçtiğimiz yıl ihaleye hazırlandı ancak şartname nedeniyle ihaleye katılamadı. 6 uçaktan 4’ü için TUSAŞ’la anlaşmaya vardık. İmzalanan sözleşme gereği TUSAŞ 4 uçağın revizyon malzemelerinin tedarikini ücretsiz olarak yapmaya başladı. THK olarak yangın sezonuna yetiştirmek üzere 4 uçağımızı hazırlayacağız. 6 uçaktan geriye kalan 2 yangın söndürme uçağı için 2,5 milyon dolar gibi bir paraya ihtiyacımız var, bunu da karşıladığımız takdirde 6 uçak da yangın söndürme sezonuna hazır hale gelebilecektir.”
(Yusuf Demir-Sözcü)

Yanan ormanda vurgun!

THK'nın tartışılan uçakları yenileniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)10 Nisan 2022 11:49

    biri dese 1 milyar usd vericem ama istediğim kadar orman yakıcam..... işte bir bir kaç uçak yüzüne daha küçük parasal harcama kısıntısı ile öyle bir orman arazisi kaybettık. Orman canlıları parasal değeri yok bile. onbinleri bulan orman köylüleri orman ürünleri parasal kaybı işsizlik oluşturması vb düşünülünce  3 -5 uçak masrafı "pire yerine koca yorgan" yaktık...

  • baran10 Nisan 2022 18:55

    Geri zekalı benim hakkında hüküm vermek sana mı düştü?  Her cümlesinde sırıtıl ifadeler zaten karakterini ortaya koyuyor.  Paçan tutuşunca daha doğrusu afişe olunca hemen panik ile feto ile suçlayan ahmak zaten kendisini belli ediyor.  Sıra sana  da gelecek !   Kripto jetonların da seni kurtaramaz artık.    

  • Mucise Reis ;)10 Nisan 2022 18:12

    BARAN bir ülke ormanı yandığında göz yaşların akmıyor.... Köylüler ağladığında kulak tıkıyor... Millet seferber olduğunda yalaklık ve yanlışı bile bile savunuyorsan bu ülkeye faydan olmaz. Kendine olmamış faydan cahil, geri kafa kalmışsın...  Zaten amacın bu memlekte fayda değil, doğru olan bir olay karşısında dahi bile bile yanlışı seçiyorsun :D Vatanın ormanı senin için bişe ifade etmiyor belliki... Sen feto peşinden yıllarca koşup karnını doyurmuşsun.. Yanan ormanlar bizim için vatan. Bekleriz gerekirse ormanlarımız içinde. Uçmayan uçaklar yerine  Haluk Levent taa bilmem nereden uçak kiraladı getirdi utanmıyorsun  :D ... Koskoca yönetici olarak 1 uçak kaldıramadım diye... onlarca devlet uçakları ülkemize geliyor yangın söndürmeye sen hala LAY LAY LOY LOY ötürsun boş boş :D Seni fetonda pkknda kurtaramaz BARAN. Korkarak yaşayacaksın. Türkiye den korkarak...

  • baran10 Nisan 2022 16:02

    Senin gibi kırmalar çıkardı bu yangınları!  Geri zekalıya bak sen sanki yanan ormanlar kendi kendine sönmüş! Türkiye de hiç uçağı yokmuş ta şimdi bir zahmet uçakları olmuş ta bundan sonra yangın olmayacakmış gibi bir sahte  algı uyduruyor!  Salak oğlan 30 helikopter 8 uçak zaten görev başındaydı!  Ancak senin gibi kahpeler ve pkk planlı bir yangın çıkardılar bu ülkede!  Gelen görevlilere hakaret eden senin gibi soysuzlar çıktı ortaya.  

  • Mucise Reis ;)10 Nisan 2022 15:48

    Baran utanmadan sen  yazabilirsin. O kadar pişkin ve körsün,  seni ikna etmek için çaba harcamıyorum :D Genlerinde var biliyorum.  Orada,  atmosfer de 1 kova su taşımayan bizanslı birine söyleyecek lafım yok. :D Ben Türk ve Müslüman alemi için yazdım. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için yazdım. ülke toprağımız ve vatanımız için yazdım. Sen okumamalısın: )) orada Türk vatanının orman canlıları öldü. Türk köylüsünün evleri yandı, damları , çiftçik hayvanları, arıcılar, mantarcılar, balık tutma alanları, piknik ve esktra turzim geliri elde eden onbinlerce çiftçi üretimi baltalandı. Senin sevinmen normal BARAN geçmişinde  el öpen, ama Pensilvanya ya uçan uçakda bilet bulaman  ve gidemeyen senin için çok normal :D BARAN .

  • baran10 Nisan 2022 15:05

    Hiç alakası yok dangalak!   Boş boş konuşma!  

  • saçma10 Nisan 2022 02:48

    250 bin futbol sahasına 4 uçak yeter mi 

  • Dinocan09 Nisan 2022 23:38

    Södürmek için dimidimdimi