E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTF-X'in hangar çıkış tarihi belli oldu---

TF-X'in hangar çıkış tarihi belli oldu

TF-X'in hangar çıkış tarihi belli oldu
29 Mart 2021 - 15:12 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Türkiye'nin F-35 ihtiyacını MMU ile gidereceğini belirterek, "TF-X'in 2023'de hangar çıkışını yapacağız" açıklamasında bulundu.

Milli Muharip Uçağı TF-X'in hangar çıkışının 2023'te yapılacağını belirten Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, "Türkiye'nin F-35 ihtiyacını MMU ile gidereceğiz" dedi.

"ÇALIŞMALAR SON HIZLA İLERLİYOR"

Habertürk'te Milli Muharip Uçak'la ilgili soruyu cevaplayan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, "F-35 konusundaki ihtiyacımızı bu uçakla gidereceğiz. Hürkuş da geliyor. Önemli kabiliyetler elde edeceğiz. Çalışmalar son hızla ilerliyor. 2023'de hangar çıkışını yapacağız." ifadelerini kullandı.

F-35'LERDEKİ SON DURUM

Demir, F-35 programına ilişkin soruya da "Türkiye hukuk bürosu ile anlaştı. Kritik parçalarda alımımızı durduramadılar. ABD görüşmekten kaçıyor, ben yaptım ile olacak şey değil." şeklinde cevap verdi.

"TÜRK ÜRÜNLERİNE GENİŞ BİR İLGİ VAR"

"Savunma sanayii ihracatı ne durumda?" sorusunu cevaplayan Demir, "Geçen yıl pandemi nedeniyle ihracatımız düştü gözüküyor. Fakat rakamlara yansımayan durumlar var. Aslında yükseldi diyebiliriz. Türk ürünlerine geniş bir ilgi var." diye konuştu.

Demir, ürünlerdeki yerlileşme oranı hakkındaki soruya şu cevabı verdi:

Kabaca yüzde 70 diyebiliriz. Bomba, mermiler, top, tüfek konusunda yüksek oranda yerlilik var. Füzelerimizin hepsi yerli. Silahlar konusunda da çalışmalar devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Su kanunu hazırlıyoruz

 

LUKSK: Üretime ara verdi hisseleri tavan oldu

 

KRDMD: Olumlu haberler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Savunma sanayi30 Mart 2021 19:50

    Sizler sadece bir kitabin on sozunu okuyup ben bu kitabi okudum diyebiliyorsunuz.onemli olan TURKIYE degilmi.bakin bir haberin basligini gorup icerigini okumadan yorum yapmak kolay.girin savunma sanayi sitesine aselsan,roketsan,tai,tei,havelsan neler yapmis once bir okuyun.bilinki Bayraktar insansiz hava aracini ureterek dunyada ilk ucteyiz.siz hala particilik yapma pesindesiniz.bizim oyle bir muhendislerimiz varki her seyi basaracak seviyedeyiz cok sukur. TURKIYE CUMHURUYETI SAVUNMA SANAYI HERSEYI BASARABILECEK SEVIYEDEDIR.

  • Erol g.29 Mart 2021 19:53

    URETIM YOKSA MAAŞ DA OLMAMALI ÜRETİM BAŞLAYINCA MAAŞ DA ÖDENMEYE BAŞLANMALI

  • iyi niyetli çalışmalar yaraya merhem olmaz29 Mart 2021 18:41

    Haberin başlığına bak çay demle F35 ile TFX arasındaki tek benzerlik ikisinin de kanatları olması başka ortak noktaları yok F35 muadili bir savaş uçağını Türkiye üretemez aynı Mercedes s600 muadili bir araba üretemediği gibi üretemeyeceği gibi konu bu kadar basittir bunu anlayabilmek bu kadar kolaydır tabi çalışmalar olumlu yola devam ama F35 muadili uçak üretecem dersen komik duruma düşersin

  • Hüseyin Zorkan29 Mart 2021 23:05

    Öncelikle senin bilmen gerekenler var:Uçak üretmek atla deve değil. Uçağın motorunu üretmek önemli.İlk uçakların motoru yurt dışından gelecek, anlaşmalar 2 yıl önce yapıldı. Ayrıca Çin gibi bazı ülkeler TERSİNE MÜHENDİSLİK yoluyla aldıkları uçakların motorlarında birkaç küçük değişiklik yaparak tescil ettirdi.Şimdi kendileri üretip satıyorlar.Bunu türkiye hayli hayli yapar. En önemlisi, tamamen yerli motoroun üretilmesi, sen ve bizler burada yazarken, mühendisler ateş gibi çalışmaya devam ediyor bitanesi. 2030da Uçak yüzde yüz yerli üretilince da .ok atmaktan geri durma bitanesi

  • ŞAZİMENT KILTIR29 Mart 2021 17:23

    hükümette chp ve ortağımız hdp olsa idi bunun süpersonikini çoktan yapmış idik.bizlere fırsat vermedi malesef halkımız.

  • Oktay Doğaner29 Mart 2021 18:41

    Bi tarafın açıkta kalmış ama yinede soruyum yapma imkanın olmayan o silahı sahiplerinden temin etsen nerede kullanırdın

  • ZELİHA KARAKAŞLI29 Mart 2021 17:21

    Haydi be Türkiye şu baş düşmanımız abd ab ve israil paramızı kaptırmayalım ve müslüman ülkelere de satalım sunların tekellerini kıralım.

  • astor29 Mart 2021 18:51

    altay tankını yapsınlar sıra ona gelir. zaten şu sıralar su kanunu cıkarıyorlar meşguller.

  • BİR DOST29 Mart 2021 15:35

    Hadi inşallah.

  • ıtri29 Mart 2021 15:30

    neyse sadece yunan ile it dalaşı yapıp, pkknın dağlardaki mağaralarını bombalamak için yeterli olur. bölgede ne rusya, ne abd ne de israil ile kapışacak olan yok. ırak-suriye tamamen dağılmış ülkeler, bulgaristan, gürcistan, ermenistan 2-3 milyonluk çerezler