E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTepki yükselişi devam edebilir ---

Tepki yükselişi devam edebilir

Tepki yükselişi devam edebilir
05 Nisan 2021 - 09:15 borsagundem.com

Şeker Yatırım Tarafından tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne hafif negatif eğilimle başlaması bekleniyor.

Güne yükselişle başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde kısmen dar bantta düşük hacimli sıkışık bir seyir izlerken günü %0,25 yükselişle 1.430,19’dan tamamladı. Yurtdışı borsaların kapalı olduğu günde BIST düşük hacimle sıkışık bir seyir izledi. TL gün içinde değer kazansa da kazançlarını geri vererek günü değer kaybı ile tamamladı. Bugün Avrupa piyasaları kapalı olacağı için endekste düşük hacimli sıkışık seyrin devam etmesi beklenmektedir. ABD’den yeni teşvik paketi beklentileriyle global risk alma iştahının güçlü seyrini koruması beklenmektedir. Cuma günü ABD istihdam verileri çok güçlü gelirken, güçlü veri sonrası ABD tahvil faizleri ve DXY endeksindeki yükselişin devam etmesi TL ve EM para birimleri üzerinde baskıya neden olabilir. CDS’ler haftayı 452 seviyesinden kapatırken, mevcut seviyeler TL varlıklara ilişkin yüksek risk fiyatlamasının devam ettiğine işaret ediyor. TL varlıklarda toparlanmanın güç kazanması için CDS’lerin ilk etapta 430 altına gelerek düşüşüne devam ettiğini görmemiz gerekiyor. BIST’te yabancı yatırımcı satışları momentum kaybetse de devam ediyor. Kurlarda ve tahvil faizlerindeki gerilemenin devam etmesi durumunda BIST’te tepki alımlarının banka hisseleri öncülüğünde devam etmesi beklenir. Ancak meclise sunulan ve kurumlar vergisinde artış öngören yasanın geçmesi kısa vadede BIST hisseleri üzerinde negatif baskıya neden olarak tepki alımlarının sınırlı kalmasına neden olabilir. Bugün Almanya ve İngiltere piyasaları kapalı olduğu için Cuma günü olduğu gibi BIST’in düşük hacimli sıkışık seyrini devam ettirmesi beklenir. Bugün yurtiçinde TÜFE verileri takip edilecek. Beklentimiz Mart ayında enflasyonun aylık %1.12 artış göstereceği (ortalama piyasa beklentisi aylık %1,04) iken beklenti üzeri veri TL’de satış baskısına neden olabilir. BIST’in Cuma kapanışına göre ABD vadelileri pozitif seyir izlerken, Asya borsalarında majör endeksler yükselişle yeni haftaya başladı. Endeksin kurlardaki yükselişin etkisiyle güne negatif eğilimle başlaması beklenirken, gün içinde kısmen dar bantta dalgalı seyrin devam etmesi beklenmektedir.

Para ve Döviz Piyasaları:

Dolar paritesi, haftanın son işlem gününde 8,1526-8,1807 bandında işlem görerek gün sonunu, önceki gün sonuna göre %0,57 oranında değer kazancıyla 8,1780 seviyesinden tamamladı. Sepet bazında ise Lira %0,42 oranında değer yitirdi. Borçlanma araçları piyasasında %17,51-%18,21 seviyeleri arasında hareket ederek on yıllık gösterge tahvilinin getirisi önceki kapanışa göre 4 baz puan düşüşle günü, %18,21 seviyesinden tamamladı.

Yurt İçi Gündem:

Bugün makro verilerde Mart ayı TÜFE ve ÜFE rakamları açıklanacak. Piyasa beklentisi Tüketici Fiyat Enflasyonunun Mart’ta aylık %1,04 ve yıllık %16,14 artış yaşayacağı yönünde. Şeker Yatırım olarak Tüketici Fiyatlarının aylık %1,12 ve yıllık %16,3 artış yaşayacağını tahmin ediyoruz. .

Göltaş Çimento ve Klimasan sorusu

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Günün önemli şirket haberleri 05/04/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)