E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTemettülerde artış bekleniyor---

Temettülerde artış bekleniyor

Temettülerde artış bekleniyor
09 Ocak 2015 - 11:44 borsagundem.com

Deutsche Bank, 2015'te Türk hisse senetlerinde temettü dağıtımının artmasını bekliyor

Deutsche Bank, Türk hisse senetlerinde temettü dağıtımının, telekom şirketlerinin etkisi ile 2015 yılında artabileceğini bildirdi.
Deutsche Bank bugün yayınladıağı strateji raporunda, Şubat ayının ilk yarısında başlayacak 4 çeyrek mali sonuçlarını açıklama döneminin önümüzdeki aylarda yüksek temettü getirisi sağlama potansiyeli olan şirketleri önplana çıkaracağına işaret etti. 
Göreceli olarak yüksek ve sürdürülebilir temettü getirisi sağlayan şirketlerin yatırımcılar için çekici fırsatlar sunacağını belirten Deutsche Bank, bu kriteri karşılayan şirketler olarak 
Aksigorta, Turk Telekom, Aygaz, Dogus Otomotiv, Erdemir, Koza Altın ve Sinpas GYO'yu işaret etti. 
Deutsche Bank ayrıca, Turkcell'in 2015'de hisse başına 2 TL gibi  yüksek bir temettü ödeyeceğine inandıklarını belirtti. 
Deutsche Bank geçmişteki temettü perfonmanslarına bakarak ise, Mardin, Adana, Unye, Bolu Çimento, Akcansa, Cimsa ve Pinar Et ile Pinar Süt'ün temettü sezorunda iyi performans gösterme potansiyelleri olduğuna da işaret etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)