E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTeknoloji hisselerinde başlayan satışlar genele yayılmaya başladı ---

Teknoloji hisselerinde başlayan satışlar genele yayılmaya başladı

Teknoloji hisselerinde başlayan satışlar genele yayılmaya başladı
11 Mayıs 2021 - 09:18 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi'nin güne satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

ABD'de zayıf gelen istihdam rakamı sonrasında destekleyici politikaların süreceği yönünde beklentiler güç kazanırken, Fed üyeleri güvercin tondaki söylemlerini devam ettiriyor. Ancak diğer taraftan küresel çapta emtia fiyatlarında yaşanan yükseliş enflasyon endişelerini gündemde tutuyor. İlerleyen süreçte enflasyon başta olmak üzere ekonomik veri akışları ile merkez bankalarının söylemleri ve duruşları piyasaların yakın takibinde yer alacaktır.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

10:00 Türkiye - Cari İşlemler Dengesi Önem: Yüksek
10:00 Türkiye - Sanayi Üretimi Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Yeni haftaya küresel hisse piyasalarının görece sakin bir seyirle başladığı görülürken, gün içerisinde dalgalı bir görünüm etkili oldu. Ancak yurt içi piyasaların kapanışından sonra emtialardaki yükselişin gündeme getirdiği enflasyon endişeleri ABD teknoloji hisselerinde sert satışlara neden oldu. BIST-100 Endeksi dün günü %1,36'lık yükselişle 1.460,90 puandan tamamladı. ABD borsaları günü teknoloji öncülüğünde düşüşlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,26 - 8,28 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 8,30'lu seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Cuma günkü hacimli yükselişlerin ardından dün de BIST 100 güne alıcılı bir açılış yaptı ve sonrasında da kazançlarını korumayı bildi. BIST kapandıktan sonra ABD'de teknoloji hisselerinde başlayan satışlar genele yayılmaya başladı. ABD'nin ardından bu sabah Asya piyasalarında ve Avrupa vadelilerinde satışlar devam ediyor. Dün mart ortalarında yaşanan düşüşün geri dönüşünde %61,8 seviyesinin bulunduğu 1.462 seviyesini test eden endeks bu seviyenin hemen altında kapanış gerçekleştirdi. Bugün ise olası satışlarda izleyeceğimiz ilk destek 1.444 olacak olup, buranın altında daha önce 1.462 seviyesi öncesinde güçlü direnç olarak izlediğimiz 1.423 bu sefer destek olarak yeniden gündeme gelecektir.

Konya Çimento ve Adese sorusu

 

Günün önemli şirket haberleri 11/05/2021

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Şirketlerin açıklanan 2021 yılı ilk 3 aylık bilançoları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)