E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTeknoloji hisseleri yükselişlere öncülük etti---

Teknoloji hisseleri yükselişlere öncülük etti

Teknoloji hisseleri yükselişlere öncülük etti
10 Eylül 2020 - 09:12 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

ABD teknoloji hisselerinde son günlerde gözlenen satış dün itibariyle yerini toparlanmaya bırakırken, risk iştahı tekrar güç kazandı. Ekonomik veri akışları ile salgın kaynaklı gelişmeler gündemdeki yerini koruyor. Bugün Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz kararı ve devamında 15:30’da başlayacak olan ECB Başkanı Lagarde’ın konuşması önemli olacak. Aynı zamanda gün içerisinde ABD tarafındaki ekonomik veri akışları da izlenecek.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 10:00 Türkiye – İşsizlik Oranı Önem: Orta • 14:45 Euro Bölgesi - ECB Faiz Kararı Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

ABD’de teknoloji hisselerinde etkili olan satışlar önceki gün küresel hisse piyasaları üzerinde baskı oluştururken, dün itibariyle teknoloji hisseleri yükselişlere öncülük etti ve hisse piyasalarında olumlu bir hava etkili oldu. BIST-100 Endeksi günü %0,93’lük yükselişle 1.099,68 puandan tamamladı. ABD borsaları dün günü %2’leri bulan yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah yataya yakın dalgalı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,48 – 7,49 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,47’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST-100 Endeksi dün küresel çapta teknoloji hisseleri öncülüğünde yaşanan toparlanmanın katkısıyla yükseliş kaydetti ve günü 1.100 puan seviyelerine oldukça yakın seviyelerden tamamladı. Enerji ve petrokimya sektöründeki alımlar endeksi destekledi. Son günlerde direnç olarak çalışan 50 günlük üssel ortalama (1.105) kısa vadede ilk güçlü direnç noktası olup, yükselişlerin devamlılığı açısından ortalama üzerinde kapanışlar önem taşımaktadır. 1.105 üzerinde 1.122 ve 1.141 seviyeleri direnç olarak takip edilebilir. Endekste satışların gündeme gelmesi durumunda ise kritik destek bölgesinin bulunduğu 1.075 ile 1.064 aralığı önem kazanacaktır. Bu destek bölgesi altına yeniden sarkılmadığı sürece geri çekilmelere temkinli yaklaşmak gerekiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)