E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTeknoloji hisseleri için kritik yorum: Köpük var---

Teknoloji hisseleri için kritik yorum: Köpük var

Teknoloji hisseleri için kritik yorum: Köpük var
24 Nisan 2024 - 08:15 borsagundem.com

Norveç Fonu'nun CEO'su Tangen, "mevcut piyasadan ne okuyabileceğimize bakarsam, teknoloji sektöründe açıkça çok fazla köpük olduğunu söyleyebilirim" dedi.

Norveç'in devasa egemen varlık fonunun üst düzey yöneticisi (CEO) yaptığı açıklamada, teknoloji sektöründe "açıkça çok fazla köpük" olduğunu söyledi ve bunun çok fazla olup olmadığının bu haftaki teknoloji kazanç bonanzasına bağlı olabileceğini öne sürdü.

Norges Bank Investment Management (NBIM) CEO'su Nicolai Tangen salı günü CNBC'nin "Squawk Box Europe" programına verdiği demeçte, "Yatırımda sosyal psikolojiyi kullanmak çok ama çok ilginç, çünkü nasıl karar verdiğinize, nasıl tarafsız kararlar aldığınıza, riske karşı iştahınıza ve benzerlerine bakıyoruz. Mevcut piyasadan ne okuyabileceğimize bakarsam, teknoloji sektöründe açıkça çok fazla köpük olduğunu söyleyebilirim. Bunun çok fazla olup olmadığı belli değil ve sanırım cevabı haftanın ilerleyen günlerinde tüm bu sonuçlar geldiğinde alacağız" dedi.

Norveç'in varlık fonu perşembe günü, teknoloji hisselerine yaptığı yatırımlardan elde ettiği güçlü getiriler sayesinde ilk çeyrekte yaklaşık 110 milyar dolar kâr elde ettiğini açıkladı.

Norges Bank Investment Management'ın CEO yardımcısı Trond Grande, o dönemde CNBC'ye verdiği demeçte, ABD'nin Muhteşem Yedi teknoloji devi olarak adlandırılan bazı şirketlerdeki son zayıflığın, yatırımcıların bu şirketlere ve iş modellerine "daha incelikli bir bakış" atmaya başladığını gösterdiğini söyledi.

Tangen, fonun özellikle arz fazlası endişeleri nedeniyle Nvidia gibi yarı iletken firmalardan ne zaman geri adım atmayı düşüneceği sorusuna şu yanıtı verdi. Nvidia'nın aşırı değerli olup olmadığı konusunda çok güçlü bir fikrim yok. İnanılmaz bir teknolojiye sahip inanılmaz bir şirket, çip sektörü söz konusu olduğunda gerçekten lider konumda." dedi.

Muhteşem Yedili eskisi kadar ‘muhteşem’ değil

 

Muhteşem Yedili hisseleri ne kadar muhteşem?

 

UBS, teknoloji hisseleri için yatırım tavsiyesini düşürdü

 

ABD'de teknoloji hisseleri tam gaz

 

Teknoloji hisselerinin rallinin dışında kalması balon korkusunu körüklüyor mu?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)