E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTek doz aşı ile normalleşme başladı---

Tek doz aşı ile normalleşme başladı

Tek doz aşı ile normalleşme başladı
12 Mayıs 2021 - 14:07 borsagundem.com

Almanya’da toplam aşılanan sayısı 40 milyona dayandı. Avusturya- Almanya sınırı ise "test ve karantina mecburiyeti" olmadan yeniden açıldı. Avusturya, tek doz korona virüsü aşısı yaptırmış olanların, "bağışıklık geliştirdiğini" kabul edeceğini açıkladı.

Avusturya’da tek doz aşı olanlar ve bunu ellerindeki çok dilli aşı pasaportu ile kanıtlayanlar, ek bir test istenmeksizin mağazalara, restoranlara, otellere veya kültür etkinliklerine katılabilecek. Almanya'dan, Avusturya'ya gidişler de artık karantina olmayacak.

Alışveriş, akrabaları ziyaret için ek şartlar aranmayacak. Avusturya ile bu konuda anlaşma sağlayan Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder, “Normalleşme için yeniden birlikte hareket edebilmek güzel” dedi.

Bu arada, Avusturya 24 Mayıs’taki tatil öncesi Almanya'nın korona virüsü kurallarını daha da gevşetmesini istedi. Avusturya'nın bazı bölgelerinin artık risk bölgesi olmaktan çıkarılması gerektiğini belirten Avusturya Başbakanı Kurz, corona virüsünün aşıldığı sinyalini verdi.

BELÇİKA, RESTORANLARI AÇIYOR

Birçok Avrupa ülkesinde açılımlar başlarken Belçika, bar ve restoranların 9 Haziran'dan itibaren içeride de hizmet verebileceğini duyurdu.

O zamana kadar kitle bağışıklığını sağlayacağını açıklayan Belçika, ayrıca 200 kişiye kadar sinema ve tiyatroların da hizmet verebileceğini duyurdu.

17 Mayıs’tan sonra kademe kademe normalleşme

 

Erdoğan: Bayram sonrası kontrollü normalleşmeye başlıyoruz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kerim12 Mayıs 2021 19:24

    Aksirincaya tiksirincaya piskirincaya kadar yiyin icin.....

  • Veli12 Mayıs 2021 17:02

    Teknolojide çin, abd ve avrupa devlerinin eline su dökemez, o nedenle çin aşısı yerine biontech astra zeneca ve johnson&johnson aşıları tercih edilmeliydi.

  • Hasan 12 Mayıs 2021 16:58

    Aşılama oranlarında dünyada 3.sıradaki şilide vaka sayılarında patlama yaşanıyor. Şili tek tip Sinovac ile aşılama yapıyor. Sonuç: Sinovac tırt.

  • Vatandaş 12 Mayıs 2021 16:53

    Sinovac in diğer aşılardan koruma oranların daha az olduğu gerçek, en yüksek koruma oranını biz açıkladık, Brezilya %50 dedi, endonezya %60 dedi, aşı seçimimiz kesinlikle yanlış, 2 dozda ancak insanları ölmeyecek kadar koruyor, diğer aşıların tek dozu bile Sinovac ın 2 dozundan daha koruyucu, biz o aşıyıda razıyız ama ortada o aşı bile yok. Büyük devlet ona buna posta koymakla değil halkını zamanında alacağın tedbirlerle pandemiden koruyarak olunur. Bakınız Abd ingiltere almanya ispanya israil artık normalize oluyorlar.

  • Gökhan12 Mayıs 2021 15:26

    Aman bizimkiler duymasın her yeri lebaleb doldururlar !!!

  • sinovac yuzde 3 12 Mayıs 2021 14:19

    sinovac sadece yuzde 3 koruyor tek dozda. Şilideki toplu ölümlerin nedeni de sinovac ve tek dozdu yaptıkları araştırmaya göre. Ttek doz yüzde 60-70 koruyor rus ve alman aşılarında  çin aşısı en az 2 doz olmalı tek doz hiç bir işe yaramıyor sinovacta 2 dozla bile yogun bakıma düşme ihtimale yüzde 5 ve gene de grip gibi hasta ediyor tek doz ise öldürüyor bile. :(     

  • Alabao12 Mayıs 2021 16:46

    Bu yazdıkların insanları korkuya sevk eder yanlış yapıyorsun. Bunu yayınlayan editorde yanlış yapıyor

  • Bennn12 Mayıs 2021 15:16

    Nerden biliyon arastirman varmi?