E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTek bir iyi haber boğa piyasası yaratmaz---

Tek bir iyi haber boğa piyasası yaratmaz

Tek bir iyi haber boğa piyasası yaratmaz
14 Kasım 2022 - 08:55 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor.


S&P 500 ve Nasdaq, Cuma günü sert yükselişle kapandı ve yumuşak bir enflasyon verisinin Fed'in faiz artırımlarıyla daha az agresif olacağına dair umutları artırmasının ardından ki yatırımcılar
Aralık ayında yüzde 81'lik bir 50 baz puanlık artış ve yüzde 19'luk bir 75 baz puanlık artış şansı görmekteler, Yüksek kaldıraçlı hisse senetleri, hızlı kazanç arayan yatırımcılar tarafından tercih edildi ve de piyasalardaki ralli genişledi.

Hafta boyunca S&P 500 %5,9, Dow %4,15 ve Nasdaq %8,1 yükseldi. Bu, S&P 500'ün Haziran ayından bu yana en büyük haftalık kazancı ve Nasdaq'ın Mart ayından bu yana en büyük haftalık kazancı oldu.

ABD TÜFE rakamlarının açıklanmasının ardından enflasyondaki düşüş piyasalar tarafından çok iyi karşılandı. Wall Street'teki ana endeksler iki yıldan fazla bir süre içinde en iyi seans kapanışlarını yaptılar. Şirketler ve hane halkında ciddi nakit var bu da seansın

Ancak, 2022 ayı piyasasının bittiğini veya beklenen resesyonun olmayacağını söylemek için henüz çok erken. En azından, şu anda yaşadığımız ayı piyasası rallisinin uzamasını umut edebiliriz. Avrupa Birliği Komisyonu ise , Euro Bölgesi’nde ekonomik büyüme beklentisini bu yıl için %2,7’den %3,2’e yükseltirken 2023 içinse %1,4’den %0,3’e daraltırken ana etmen olarak ; yüksek enerji fiyatları ve hanelerin düşen satın alma gücü olduğunu açıklıyordu. AB Komisyonu, Euro Avro Bölgesi’ne ilişkin enflasyon beklentisini de 2022 için yüzde 7,6’dan yüzde 8,5’e yükseltirken, 2023 için de yüzde 6,1 enflasyon öngörüsünde bulundu.

Enflasyonun devam eden ılımlılığı, Amerika Birleşik Devletleri'nde 10 yıllık tahvil getirilerinin düşmesine imkan verdi. Veri öncesi yaklaşık %4,1'den veri sonrası %3,8'e çıktılar. Getiri eğrisi tersine çevrilmiş durumda ama piyasa ekonominin durabileceğine dair teyit aldığı için şimdilik bu oldukça mantıklı.

Fed'in faiz artırım döngüsünü gevşetme ihtimalinin doların düşmesine de neden oldu. Dolar endeksi sadece Perşembe günü yaklaşık %2 kaybetti ki bu 2010'dan beri görülmeyen bir değişiklikti. Euro, Ağustos ortasından bu yana en iyi seviyesi olan 1.0263 USD'ye çıktı.  Bu haftanın gündeminde ABD Üretici fiyatları ve Empire State endeksi ve ardından Çarşamba günü perakende satışları olacak. G20'nin de 15-16 Kasım tarihlerinde yapılması planlanıyor.

Piyasalar yeni haftaya temkinli başladı

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Günün önemli şirket haberleri 14/11/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)