E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleri TEİAŞ'ın halka arzına hazırlıklar başlayacak---

TEİAŞ'ın halka arzına hazırlıklar başlayacak

 TEİAŞ'ın halka arzına hazırlıklar başlayacak
25 Ekim 2022 - 13:05 borsagundem.com

TEİAŞ'ın halka arzına yönelik hazırlık çalışmaları gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanlığının 2023 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programının Onaylanması Hakkında Karar"ı Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

2023 yılında Türkiye Elektrik Üretim AŞ'nin (TEİAŞ) özelleştirme programına alınmasını müteakip, şirketin halka arzına yönelik hazırlık çalışmaları gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanlığının "2023 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programının Onaylanması Hakkında Karar"ı Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Programa göre, özelleştirme uygulamalarında uzun vadeli sektörel öncelikler çerçevesinde ve belirlenmiş bir program dâhilinde halka arz dâhil olmak üzere yeni ve alternatif modeller kullanılarak ekonomik katma değer bazlı planlamaya geçilecek.

Çanakkale Gökçeada'da bulunan Adalet Bakanlığı Eğitim ve Dinlenme Tesisinin özelleştirilmesine yönelik hazırlık çalışmaları gerçekleştirilecek.

Koyulhisar ve Dereiçi Hidroelektrik Santrallerinin özelleştirilmesine yönelik hazırlık çalışmaları tamamlanarak ihale ilanına çıkılacak.

Tekirdağ Çeşmeli Umanının (Eski Nato Kabul Umanı) özelleştirilmesine yönelik hazırlık çalışmaları tamamlanarak ihale ilanına çıkılacak.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Umanının özelleştirme sürecine ilişkin iş ve işlemler tamamlanacak.

Yedieminlik hizmetlerinin özelleştirilmesine yönelik hazırlık çalışmaları gerçekleştirilecek.

Borsada iki büyüme şirketinde getiriler son bir yılda yüzde 500’ü aştı

 

26 Ekim 2022 Çarşamba günü 3 hissedeki tedbir kalkıyor

 

Yapı Kredi ve Rubeniş Tekstil sorusu

 

Günün önemli şirket haberleri 25/10/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bik25 Ekim 2022 14:00

    Cenaze ve defin işlemleri, mezarlıklar ne zaman özelleştirme kapsamına alınacak!

  • Bir tane daha25 Ekim 2022 14:36

    HALKA ARZ ulan halka arz.

  • Mesut kaya25 Ekim 2022 13:26

    Enerji sektöründe satılmadık tekel konumunda bir tek TEİAŞ kalmıştı. Onuda babalar gibi satın. Ülkede satılmadık hangi kurum kaldı acaba.

  • Tufan25 Ekim 2022 14:25

    Halka arz ne öğren öyle buraya yorum yaz. HALKA arz. Kime? HALKA. Özelleştirme değil anladın mı? Hükümetin yerinde olsam roketsan havelsan tusaş ne varsa hepsini halka arz eder ve boş yere oradan buradan kredi aramam. Bu şirketlerin hepsi halka arz edilse rahat 20 milyar dolar toplanır.