E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTeamViewer’dan 2.5 milyar euroluk dev halka arz---

TeamViewer’dan 2.5 milyar euroluk dev halka arz

TeamViewer’dan 2.5 milyar euroluk dev halka arz
24 Eylül 2019 - 08:48 borsagundem.com

TeamViewer, 2.5 Milyar euroluk bir halk arza gidiyor. Gedik Universal ile yatırımcılar 25 Eylülden itibaren TeamViewer hisselerine yatırım yapabilecekler!

2005 yılında kurulan ve temel olarak uzaktan erişimle proje yönetimi olanağı sağlayan yazılım altyapı şirketi TeamViewer yıllardır büyük halka arzlara gebe Avrupa Piyasasını canlandırabilecek bir büyüklükle (2,5 milyar euro) Frankfurt Borsası'nda halka açılıyor. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre dünya çapında yatırımcılar 25 Eylül'den itibaren şirket hisselerini alıp satabilecekler.

Gedik Yatırım müşterileri, yurtdışı işlem aracılığı ürünü Gedik Universal ile TeamViewer hisselerine 25 Eylül’den itibaren yatırım yapabilecekler.

2005 yılında Almanya’da kurulan şirket, Permira Holding tarafından 2014 yılında 870 milyon Euro karşılığında satın alınmış ve bu tarihten itibaren Alibaba Group Holding Ltd (NASDAQ:BABA) ve Salesforce.Com Inc (NASDAQ:CRM) ile çözüm ortaklıkları sunarak bulut tabanlı hizmetlerde belirgin bir yer edinmişti.

2018 yılında bir önceki yıla göre satışlarında %25 artış (140 milyon EU) yakalayan şirket, 2019’un ilk yarısını ise %35’in üzerinde büyüme kaydetti.

Kuruluşundan bu yana şirket 2 milyardan fazla cihaz üzerinde kullanılır hale geldiğini ifade eden CEO Oliver Steil her gün 750 bin yeni bağlantı yapıldığını ayrıca ekliyor.

Dünya çapında 200 ülkede 30 farklı dilde hizmet sunan Teamviewer’ın rakiplerini incelediğimizde; küresel ölçekte ABD merkezli Amazon Web Services, Microsoft Azure, Chrome Remote Desktop ve Cisco gibi devlerle aynı ligde olduğunu görüyoruz. Diğer taraftan, iş alanı ve Ar-Ge faaliyetlerinin rakipleri kadar geniş spektrumda olmaması, kurum için hem risk hem de rekabette avantaj sağlıyor.
Özellikle erişim ve teknik servis altyapı hizmeti konusunda uzmanlaşmayı hedefleyen şirket, Almanya’nın teknolojik anlamda en büyük değerlemeye sahip halka açılacak şirketi olduğundan, yeni kazanılacak kaynakla bu uzmanlığı geliştirebilir ve rakiplerinden pozitif ayrışmayı başarabilir.

Morgan Stanley ve Goldman Sachs’ın liderlik ettiği halka arzda, yaklaşık 5.5 milyar Euro değerlemeyle sermayesinin %42'sini 84 milyon adet hisse üzerinden 23.5 – 27.5 Euro aralığında halka arz edecek şirket, Frankfurt Borsası'nda 2000 yılından bu yana yapılan en büyük halka arz olacak. 12 günlük talep toplama ardından, 1.5 - 2.3 milyar Euro arasında sermaye girişi hedefleyen Teamviewer, 25 Eylül 2019 tarihi itibariyle Gedik Yatırım üzerinden alınıp satılabilecek.

Şirket hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Türkçe sayfa linki :

https://www.gedik.com/gedik-universal-teamviewer?LD=universal&utm_source=Borsa-Gundem&utm_medium=Teamviewer

Sorumluluk Reddi Beyanı (Disclaimer) :

"Burada yer alan bilgiler Gedik Yatırım tarafından bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır. Yatırım sinyal, bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan sinyal, yorum ve tavsiyeler, herhangi bir yatırım aracının alımsatım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir ve sadece burada yer alan bilgilere ve sinyallere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan sinyaller, fiyatlar, veriler ve bilgilerin tam ve doğru olduğu garanti edilemez; içerik, haber verilmeksizin değiştirilebilir. Tüm sinyal ve veriler, Gedik Yatırım tarafından güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan alınmıştır. Bu sinyal ve kaynakların kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek hatalardan ve zararlardan Gedik Yatırım sorumlu değildir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)