E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTCMB’nin manevra alanı bulunuyor---

TCMB’nin manevra alanı bulunuyor

TCMB’nin manevra alanı bulunuyor
22 Nisan 2020 - 09:25 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin yatay bir başlangıç yapması bekleniyor.

Güne zayıf bir açılış yapan BIST–100 endeksi gün içinde de geriledi ve 97,619 seviyesinden kapanış yaptı. İşlem hacmi 10.5 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil 34 hisse değer kazandı, 66 hisse ise değer kaybetti.

Küresel hisse piyasalarında da satış baskısı hakimdi. ABD tipi ham petrol fiyatlarındaki tarihi düşüş enerji şirketleri üzerinde baskı yaratırken, ABD’de açıklanan bilançolar da beklentilerin altında kaldı. Senatodan geçen, küçük işletmelere yönelik 484 milyar dolarlık paket de piyasalarda etkisiz kaldı. Küresel piyasalarda Mayıs vadeli WTI petrol kontratlarında vade sonu gerçekleşmesinin ardından, bugün bir dengelenme görülebilir. Ancak petrol fiyatları oluşan talep eksikliği ve dolayısıyla arz baskısı sebebiyle gündemde kalmaya devam edecektir.

Bugün içerinde TCMB faiz kararı takip edilecek. Piyasada ortalama beklentiler, TCMB’nin politika faizinde 50 baz puan indirime gideceği yönünde kümeleniyor. Kurdaki son yükseliş enflasyondaki düşüş etkisi törpülese de TCMB’nin manevra alanı hala bulunuyor.

BIST-100 endeksinin yatay bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. 97,000-96,300 ve 95,500 destek, 98,000-99,000 ise direnç seviyeleri olarak izlenebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)