E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTCMB'den bankalara 'yüksek kur' çağrısı---

TCMB'den bankalara 'yüksek kur' çağrısı

TCMB'den bankalara 'yüksek kur' çağrısı
20 Mart 2023 - 14:39 borsagundem.com

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bankalardan net döviz fazlası olan firmalara daha yüksek kur uygulamasını talep etti. Tek seferde 2,5 milyon dolardan fazla döviz alımı yapacak firmalar TCMB’ye bildirim yapacak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bankalardan firmaların döviz fazlalarına göre kur uygulamalarını talep ettiği ifade edildi.

Bloomberg'in konuya yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre daha önce bireysellere döviz satışında bankalardan kuru 19,15’ten 19,20’lere çıkarmasını isteyen TCMB, döviz fazlasına sahip firmalara da aynı kurun uygulanmasını talep etti.

TCMB, dövize talebi durdurmak için bireysel yatırımcılara uygulanacak minimum dolar/TL kurunu kademeli olarak artırmıştı.

TCMB net döviz açığı olan firmaların 19,01 seviyesindeki spot kurdan döviz alımı yapabileceğini belirtti.

Kaynaklara göre tek seferde 2,5 milyon dolardan fazla döviz alımı yapacak firmalardan TCMB’ye bildirim yapmaları da istenecek.

Günlük döviz alım limiti düşürüldü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ssscc20 Mart 2023 22:25

    Borsanın çıkışı gözünde batmış ti millet ne alsın borsayı çöp ettinic üç beş kişinin elinde

  • Osiko20 Mart 2023 20:00

    Milletin evinde bankadan fazla dolar vardır.yastık altına özendirmek buna denir.

  • vatandaş20 Mart 2023 19:37

    ne oldi dikiş tutmuyor demi,yazık ettiniz bu ülkeye

  • Yorum20 Mart 2023 17:17

    Depreme önlem alınmaz maliyetinden bahsedilir, sel olur maliyetinden bahsedilir, borsada önlem almaz bankaların değerini düşürenlere laf söylemez. Sonra ne olacak? Küresel kriz mi diyeceğiz? Bilançolar küresel krizden etkilenmiyor ama değerleri düşürülürken bunu kendimize reva görüyoruz. Böyle saçma bir fiyatlama olamaz. Yazık ediyorsunuz tedbir başta alınır.

  • Okur20 Mart 2023 18:09

    İşctr %5 eksi yaptığında neden devre kesmedi? Sistemlerimiz %3 ten sonra arızamı yapıyor. Öneriler yukarı revize edilirken yatırımcılar dolandırılmak için mi kullanılıyor. Ne zaman banka alsam zarar kes yapmak zorunda kalıyorum. Böyle rezalet olmaz. Bu millet için bu devlet için bir kerede yatırımcıyı koruyun. Biz bir Avrupa olamayız. Sanki ülke batmış rezalet. Bıktım algılardan. Nefes alalım bı rahat bırakın. Neye yatırım yapacağız. İnsanı her seferinde pişman etmeyi başarıyorsunuz. Hakkımı helal etmiyorum.

  • VATANDAS20 Mart 2023 15:22

    lan bi tane feotucu natocu pkkli ingiliz tarikactisi cikip elestiri yapmamis mi buna? bu ulkenin 1001 maskeli munafik ve kripto parazitlerinin oyulmasi bu ulkeyi ucuracak...

  • süslü sülü20 Mart 2023 16:14

    doğru söyleyenin 9 köyden kovulduğu münafıkların ülkesinde susmayı tercih ediyorlardır. yalancılar kovulunca herkes doğruları konuşmaya başlar yeniden

  • AHMET ÖZBİLEN20 Mart 2023 14:59

    BENCE İŞ SIKI TUTULMALI VE SEÇİM ÖNÜ MANİPLASYONLAR ENGELLENMELİ.