E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTCMB toplantısı ve faiz kararı ön planda---

TCMB toplantısı ve faiz kararı ön planda

TCMB toplantısı ve faiz kararı ön planda
06 Mayıs 2021 - 09:24 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi'nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

Ekonomik görünümde gözlenen iyileşme ile aşılama çalışmalarındaki hız kazanımı risk iştahını desteklerken, salgın ve enflasyon kaynaklı endişeler aşağı yönlü risk ve baskı oluşturuyor. İlerleyen süreçte özellikle enflasyon gelişmeleri ve merkez bankalarının söylemleri yakından takip edilecektir. Bugün yurt içinde TCMB toplantısı ön plana çıkarken, konsensüs beklentilere paralel Gedik Yatırım olarak faizlerde bir değişiklik yapılmasını öngörmüyoruz.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler
- 14:00 Türkiye - TCMB Faiz Kararı Önem: Yüksek
- 14:00 İngiltere - BoE Faiz Kararı Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Küresel emtia fiyatlarındaki yükseliş ve destek paketleri enflasyon kaynaklı endişeleri gündemde tutarken, ekonomik görünümdeki iyileşme küresel hisse piyasalarını destekliyor. Önceki gün teknoloji hisseleri öncülüğünde satıcılı bir seyrin izlendiği küresel hisse piyasalarında dün toparlanma kaydedildi. BIST-100 Endeksi günü %0,27'lik yükselişle 1.420,00 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yatay bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,32 - 8,33 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,33'lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 Endeksi dün dalgalı bir görünümün ardından günü hafif de olsa yükselişle tamamladı. Dün yurtdışı piyasalarda alımlar etkili iken bugün daha sakin bir görünüm mevcut. Bugün içeride 14:00'da açıklanacak TCMB Para Politikası Kurulu kararları öncesi ve sonrasında volatilitede artış görülebilir. Endekste dün bir kez daha ilk güçlü direnç seviyesi olarak izlediğimiz 1.423 seviyesinin üzerindeki rakamları test edildi ve kapanış bu seviyenin hemen altında oldu. Buranın üzerinde olacak kapanışlar sırası ile 1.445 ve 1.462 seviyelerini gündeme getirecektir. Aşağıda ise 1.405'in altında izlediğimiz ilk önemli destek 1.396 olmaya devam ediyor. Buranın altına sarkılması satışların çok daha sertleşmesine neden olabilir. Burası referans seviyemiz olmaya devam ediyor.

Yabancılar hangi hisselerde alım satım yapıyor

 

Günün önemli şirket haberleri 06/05/2021

 

Pegasus ve QNB Finansal Kiralama sorusu

 

Şirketlerin açıklanan 2021 yılı ilk çeyrek bilançoları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)