E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTCMB piyasada dalgalanma yaratabilir---

TCMB piyasada dalgalanma yaratabilir

TCMB piyasada dalgalanma yaratabilir
19 Şubat 2020 - 09:12 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende TCMB toplantısının dalgalanmaya yol açabileceği konusunda uyarırken, BIST'ten alıcılı açılış bekleniyor.

Piyasa Gündemi

Hafter güçlerinin Libya’da Türk gemisini vurduğuna ilişkin iddialar yurt içi piyasalar üzerindeki satış baskısını artırırken, ilerleyen saatlerde bu iddia yalanlandı. Türk Heyeti’nin
Moskova’daki temaslarında tatmin edici bir sonuç alınamadığını açıklanırken, jeopolitik gelişmeler önemini koruyor. TCMB’nin faiz kararına ilişkin piyasadaki beklentiler 0 – 50 baz puan faiz indirimi yönünde şekillenirken, bizim beklentimiz faizlerde değişikliğe gidilmemesi yönünde.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler
• 14:00 TCMB Faiz Kararı Önem: Yüksek
• 16:30 ABD – ÜFE Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Virüs salgının küresel ekonomi üzerindeki etkilerine ilişkin endişeler dün risk iştahını baskılayan bir gelişme oldu. Risk iştahındaki zayıflamanın etkisiyle küresel hisse piyasalarında zayıf bir görünüm etkili oldu. BIST-100 Endeksi dün günü %1,01’lik düşüşle 119.574 puandan tamamladı. Bu sabah ise piyasalarda toparlanma çabası etkili oluyor. ABD borsaları dün günü karışık kapanışlarla tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor.
Endeks kapanışında 6,06 – 6,07 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:45 itibariyle 6,06’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Daha önce kısa vadeli destek konumunda olan 22 günlük basit ortalama bir süredir direnç görevi üstlenmeye başladı. 121.000’e yakın seyreden bu ortalama üzerinde kapanışlar görülmediği sürece endekste zayıf görünüm devam edebilir. Aşağıda ise son dönemde konsolide kanalının alt bandı ve yükseliş trendi olarak izlediğimiz 118.500 önemini koruyor. Herhangi bir sebeple bu seviyenin altında kapanışlar görülecek olursa satış baskısının artabileceği göz önünde bulundurulmalı. Bugün öğleden sonra TCMB Para Politikası Kurulu toplantısında alınacak kararlar ve bu kararların TL üzerindeki etkisi
BIST’te de dalgalanmaya sebep olabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)