E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTayvan'da hararetli Bitcoin tartışması---

Tayvan'da hararetli Bitcoin tartışması

Tayvan'da hararetli Bitcoin tartışması
08 Temmuz 2019 - 11:17 borsagundem.com

Kriz kahini olarak bilinen IMF'nin Türkiye şefi başkanı, Nouriel Roubini, kripto para borsası BitMEX‘in CEO’su Arthur Hayes ile Tayvan'daki gerçekleşen bir zirvede tartıştı.

BORSAGUNDEM.COM

Tayvan'daki gerçekleşen bir zirvede kripto para piyasasını “batakhane” olarak nitelendiren Roubini Bitcoin’in çok fazla abartıldığını belirtti. Bu söylemlere  BitMEX‘in CEO’su Arthur Hayes'den cevap gecikmedi.

Hayes, Bitcoin ve kripto para piyasasının şu anda dünyadaki tek gerçek serbest piyasa olduğunu ve 5 yıl sonra şu anda çok küçük olan bu piyasanın trilyon dolarlık olabileceğinin yanı sıra bir de varlık sınıfı haline gelebileceğini söyledi. Ayrıca Hayes etkinlikten sonra Bloomberg'e Roubini'nin sadece Bitcoin'in başarısını kıskandığını söyledi.

Uzun süredir Bitcoin'i eleştiren Roubini, diğer tüm dijital para birimleri için “Hepsi sıfıra gidecek. İnsanların koleksiyonunu yapacakları başarısız kripto para müzeleri olacak. Ayrıca Bitcoin güvenli değil merkezileşemez ve ölçeklenemez.” diye konuştu.

BBC'de yer alan habere göre tartışmanın ardından Roubini, kişisel Twitter hesabından Hayes’in konferanstaki bu tartışmanın kaydedilmesine ve canlı yayınlanmasına izin vermediğini söyledi. Roubini, devamında “Tartışmanın tek kaydı onda ve videoyu kırptıktan sonra yayınlayacaklar. Tartışmada “Hayes’i mahvettim ve şimdi saklanıyor. Kaydı yayınla seni korkak!” ifadelerini kullandı. 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)