E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTAV Havalimanları'nın net karı yüzde 34 geriledi---

TAV Havalimanları'nın net karı yüzde 34 geriledi

TAV Havalimanları'nın net karı yüzde 34 geriledi
23 Temmuz 2019 - 18:40 borsagundem.com

TAV Havalimanları'nın yılın ilk altı ayındaki toplam net karı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 34 düşerek 61 milyon euroya geriledi

TAV Havalimanları, yılın ilk yarısında 345 milyon euro ciro ve 61,3 milyon euro net kar açıkladı. Şirket geçtiğimiz yılın aynı mali döneminde 93 milyon euro net kar elde etmişti.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener “6 Nisan 2019’da ticari uçuşların sonlanmasının ardından, Atatürk Havalimanı’ndaki sorumluluklarımızı tam olarak yerine getirerek DHMİ’ye devrettik. Atatürk Havalimanı’nın işletme süremizin bitiminden önce kapanmasından dolayı uğradığımız kâr kaybının tazmini için DHMİ ile görüşmelerimiz sürüyor. Bu sürece danışmanlık yapan uluslararası denetim şirketleri KPMG ve PWC, yaptıkları çalışmaların sonucunda teknik değerleme raporlarını ve tazminata ilişkin hesaplamalarını oluşturdu. DHMİ ile ikili görüşmelerimizin ardından kısa zamanda sonucun netleşmesini bekliyoruz.

Yılın ilk yarısında Türkiye’de işlettiğimiz havalimanlarında iç hat trafiğinde zayıflama yaşanırken, ülkemizi ziyaret eden turist sayısı yüzde 11 artış gösterdi. Bu dönemde hizmet verdiğimiz dış hat yolcusu yüzde 27 arttı. Hem Türkiye’de hem de yurtdışında turizmin güçlü seyretmesi, finansal açıdan portföyümüzdeki havalimanlarımıza oldukça iyi bir şekilde yansıdı.

Atatürk Havalimanı hariç tutulduğunda 2019’un ilk yarısında toplam ciromuz yüzde 9 artışla 345 milyon avroya ulaştı. Bu büyümede, havalimanlarımız kadar özel yolcu salonu işletmeciliği hizmeti veren TAV İşletme Hizmetleri’nin de önemli katkısı oldu. TAV İşletme Hizmetleri’nin yaptığı son yatırımlarla birlikte küresel ayak izimiz, Brezilya’dan Şili’ye, Danimarka’dan Kenya’ya kadar genişleyerek, 28 ülkede 90 havalimanına kadar ulaştı.

Atatürk Havalimanı hariç tutulduğunda FAVÖK yüzde 2 azalarak 127 milyon avroya geriledi. Bu azalmaya etki eden en önemli faktörler, 2018 yılının Mayıs ayında portföye dahil olan Antalya’nın sezon dışı dönem olan ilk çeyrek finansal sonuçlarının 2018 finansallarımıza yansımamış olması ve Atatürk Havalimanı’nın kapanışına bağlı olarak ATÜ’nün katkısındaki düşüş oldu. Net kârımız ise yine Atatürk’ün portföyden çıkmasına bağlı olarak yüzde 34 azalarak 61 milyon avro olarak gerçekleşti" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 216,30
En Yüksek: 220,10
En Düşük: 205,60
Değişim 6,55 %
FK: 10,44
PD / DD: 1,71
İşlem Hacmi 1.740.893.028
Toplam Adet: 8.108.195
Ağırlıklı Ort.: 214,71
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)