E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTat Gıda’dan büyük hamle, büyük hedefler ---

Tat Gıda’dan büyük hamle, büyük hedefler

Tat Gıda’dan büyük hamle, büyük hedefler
07 Nisan 2015 - 13:56 borsagundem.com

Stratejik marka yatırımlarını sürdüren Tat Gıda, SEK markasıyla güçlü bir çıkış yaptı. Tat Gıda Genel Müdürü Kesimer Borsa Gündem’e konuştu.

SERAP SÜRMELİ - BORSAGUNDEM.COM 

Türkiye’nin ünlü markalarından SEK, sütteki iddiasını peynire de taşıdı. SEK’in, “iyi sütten iyi peynir” sloganıyla piyasaya çıkardığı 35 ürününün tanıtıldığı basın toplantısı İstanbul’da yapıldı. Toplantıda konuşan Tat Gıda Genel Müdürü Arzu Aslan Kesimer, Moova’yı, SEK’in peynir alanındaki operasyonu için geçen yıl Ağustos ayında 32,3 milyon TL’ye satın aldıklarını hatırlatarak, “Bu yatırımla günlük 350 ton süt işleme kapasiteli yeni ve modern bir tesisle birlikte Ege Bölgesi’nde çok bereketli bir süt havzasından da yararlanma olanağına sahip olduk. Satın almadan bu yana geçen sürede kapsamlı araştırmalar ve tat testleri yaptık. Bunun sonucunda da tüketicilerin en beğendiği lezzetlerden oluşan ürünlerimizi piyasaya sunduk. Sütteki gücümüz ve uzmanlığımızla desteklenen titiz çalışmalar sonrasında yarattığımız ürün portfyömüz ile peynir kategorisinde önemli bir başarı yakalayacağımıza inanıyoruz. Paketli ve açık olarak toplam 10 milyar TL olduğu tahmin edilen peynir kategorisinde hedefimiz paketli peynir markaları arasında ilk üçte yer almak” dedi.  

2015 yılında 55 milyon TL yatırım yapmayı, yüzde 15 büyüme ile 1 milyar TL ciroya ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Tat Gıda Genel Müdürü Kesimer, toplantıda Borsagundem.com’un sorularına verdiği yanıtlarda yeni satın almalara açık olduklarını belirterek “Ekibimizin potansiyeli, isteği ve enerjisi var. Şu an bir girişim yok ama ben olsun istiyorum” dedi.  Kesimer, borsa için de BİST’in iki katı fazla büyüdüklerini söyleyerek  Tat Gıda hisselerinin performansından memnun olduklarını dile getirdi.  
 
 YENİ SATIN ALMALAR VE İŞBİRLİKLERİNİ DEĞERLENDİRİYORUZ
 
Arzu Aslan Kesimer, basın toplantısında, “İnovasyon kültürümüz ışığında yenilikçi ürünler üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda 2015 yılında markalarımıza 55 milyon TL’lik yatırım yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.  2014’ün şirket için verimli ve stratejik hamlelerin yapıldığı bir yıl olduğunu da aktaran Tat Gıda Genel Müdürü Arzu Aslan Kesimer, 2015 yılına dair hedeflerini ise şu sözlerle aktardı: “Tat Gıda olarak belirlediğimiz “odaklanarak büyüme” stratejimize paralel olarak portföy değişiklikleri yaptık. Domates, süt ve süt ürünleri ve makarna işkollarını ana odak alanlarımız olarak belirledik ve büyüme stratejilerimizi de bu işkollarımız üzerinden ilerletme kararı aldık. Bu alanlarda inovasyon, teknoloji ve marka yatırımlarımızı sürdürerek bu yıl %15 büyüme ile 1 milyar TL’lik ciroya ulaşmayı hedefliyoruz. Ciromuzun yarısından fazlasını SEK markamızdan elde etmeyi öngörüyoruz” dedi. Kesimer, şirketin büyüme hedefleri çerçevesinde yeni satın almaları ve işbirliklerini değerlendirdiklerini de sözlerine ekledi.
 
ARZU ASLAN KESİMER BORSA GÜNDEM’E KONUŞTU

Hisseleri Borsa İstanbul’da işlem gören Tat Gıda Genel Müdürü Arzu Aslan Kesimer basın toplantısını sonunda Borsagundem.com’un sorularına yanıt verdi. Kesimer yatırımcılara enerjk ve büyümeye açık bir şirketiz mesajını gönderdi.

Borsagundem.com: Moova Gıda satın almasının Tat Gıda’ya getirisi ne oldu?

Arzu Aslan Kesimer: Şimdi bizim SEK’te sadece bir tane işletmemiz vardı. O da Mustafa Kemal Paşa’da. Halbuki süt havzası olarak baktığımızda Güney Marmara ve Batı Ege çok verimli bölgeler. Ve süt işinde iyi olmak için sadece bir bölgeden değil en az 2-3 bölgeden süt almak çok doğru bir şey. Sütü taşımak ve yerinde tüketmek adına burası da çok baktığımız bir havzaydı. Böyle bir fırsat da çıkınca kaçırmadık ve hemen değerlendirdik. 32.3 milyon TL’ye de iyi bir satın alma yaptık. Teknolojik olarak çok yeni makinalarla donatılmış ve 2011 yılında kurulmuş bir fabrika. Bizim için çok keyifli oldu. Çünkü tam da peynir işine konsantre olmuşken SEK’te iki işletmeye kavuşmuş olduk. Çünkü bizim Tat’ta üç işletmemiz var ve farklı yerlerden domates alabiliyorduk. Şimdi SEK’te de o gücümüzü gösterdik. SEK bizim ciromuzun yarısından fazlasını oluşturuyor. Türkiye’de içinde bulunduğumuz pazarlarda en hızlı büyüyen pazar süt ve süt ürünleri pazarı. Domates ve domates ürünlerine baktığımız zaman daha çok stabil gidiyor ama yurt dışında çok büyük şansımız var. Orada yurt dışında büyütmeyi hedefliyoruz. Makarna Türkiye’de enteresan bir şekilde  miktar olarak tüketimi artmayan bir kategori ama orada da katma değer ürünlere yöneliyoruz. Mesela tam buğday makarnası ürettik, Pastavilla soslar yaptık. Daha da yapacak çok işlerimiz var marka değerini artırmak üzerine. Ama Pastavilla’da ihracat şansı çok yüksek bir kategori. SEK ise daha çok yurt dışında büyümeye yeri olan bir kategori. O yüzden ikinci işletme bizim için çok isabetli oldu ve kararımızdan çok memnunuz.
 
-Sırada yeni satın almalar var mı?

Arzu Aslan Kesimer: Elimizde devam eden bir şey yok ama ben olsun istiyorum. Çünkü şirket içinde iyi bir ekibimiz oluştu ve işimizi büyütmeliyiz. Ekibimizin potansiyeli, isteği ve enerjisi var. Hatta biz bu yılı enerji yılı ilan ettik. Onun için bu enerjiyle daha da fazlasını yapmak istiyoruz.
 
-Borsada hisse performansınızı nasıl buluyorsunuz?

Arzu Aslan Kesimer: Hisse performansımız gayet iyi gidiyor. Geçen sene BİST yüzde 30’un altında büyüdü ama biz yüzde 60’ın üstünde büyüdük. Dolayısıyla iyi gittik.  Bundan sonra da hem süt, hem domates hem de makarnaya odaklanarak büyüyeceğimiz için ben daha iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum. Hissemizin çok rahat potansiyeli var ve olması gereken yerde değil. Tamam şu halinden memnunuz ama daha gidecek çok yolumuz var. Önümüzdeki 5 yıl içinde o hak ettiği yere gelecektir. Hatta daha kısa zamanda da gelebilir.

-Tat Gıda’nın Polonyalı grupla meyve suyu pazarına sunduğu Tedi markasında işler nasıl gidiyor? 2016’da üretim Türkiye’ye gelmiş olacak mı? Şu ana kadar yapılan yatırım nedir?

Arzu Aslan Kesimer: Tedi de pazar testi yapmaya devam ediyoruz. Raftan geri dönüşü oldukça güzel. Ama biz birkaç yeni ürün daha denemek istedik.  Şu anda bir tane damlatmayan kapağı deniyoruz ve çok başarılı oldu. Hatta benim aklımda birkaç ürün daha var ve onları da yaz aylarında deneyeceğiz.
Polonyalı ortağımız gayet memnun ve önümüzdeki hafta yine burada olacaklar.  Biz Tedi’de sadece dağıtım yaptık ve ortağımız dağıtım gücümüzden çok etkilendi. Özellikle geleneksel kanalda çok iyiyiz. Çünkü Tat giden her yere Tedi markamızda gidiyor.
2016’daki üretimle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Burada üterim ve Polonya’daki üretimin farklarına bakıyoruz. Bu bahsettiğim ilave ürünler de olursa ona göre bir yatırım yapacağız.
Bu farklı dediğim ürünler farklı tatlar ve farklı ambalajlar olacak. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 27,34
En Yüksek: 28,18
En Düşük: 27,04
Değişim -2,36 %
FK: 0,00
PD / DD: 1,58
İşlem Hacmi 58.760.589
Toplam Adet: 2.145.222
Ağırlıklı Ort.: 27,47
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)