E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTat Gıda hisse değerlendirmesi---

Tat Gıda hisse değerlendirmesi

Tat Gıda hisse değerlendirmesi
26 Aralık 2016 - 12:22 borsagundem.com

Alan Yatırım, Tat Gıda ile ilgili ziyaret sonrası hisse değerlendirmesi yaptı

TAT GIDA
 
Tat Gıda, yiyecek ve içecek sektöründe faaliyet gösteren ve çatısı altında 3 farklı segmentten (domates ürünleri, süt ve makarna) markalar içeren bir şemsiye şirketidir. 

NE ÖĞRENDİK?
 
Yeni ürünler ile birlikte daha yüksek pazar payı…  Şirket, daha yüksek karlılığa sahip olan katma değerli ürünler ile pazar payını artırmayı hedeflemektedir. Bu nedenle, Tat Gıda, büyük bir potansiyel barındırdığına inandığımız süt ürünleri segmentindeki ürün çeşitliliğini genişletmeyi planlamaktadır. 

Yeniden yapılanma tamamlandı… Şirket, 2014 yılında yeniden yapılandırma sürecine girdi ve ilk olarak, et segmentindeki markası olan Maret'i, zor piyasa koşulları ve düşük karlılık nedeniyle, 75 milyon USD'ye sattı. 

Ham süt fiyatları, Ulusal Süt Konseyi tarafından düzenlenmektedir… Ham madde, toplam maliyetlerin %75'ini oluşturmakla beraber ana maliyet kalemidir. En önemli ham madde ise, ham süttür. 

Gümrük Birliği kapsamının genişletilmesi pozitif... Gümrük ve Ticaret Bakanı, Gümrük Birliği kapsamının genişletilmesi için Türkiye ve Avrupa Birliği arasında müzakerelerin 2017 yılının ilk çeyreğinde başlayabileceğini belirtti. 

Yeni temettü politikası ile birlikte düzenli temettü dağıtıcısı konumuna gelecek… Tat Gıda, 10 yıl sonra ilk defa 2016 yılında, %2 temettü getirisi ve %25 kar payı dağıtım oranı ile birlikte 17 milyon TL temettü dağıttı. 


NE DÜŞÜNÜYORUZ?
 
Şirket, yeniden yapılanma süreci sonrasında daha iyi durumda olduğunu düşünmekteyiz. Ek olarak, yeni ürünler ile birlikte ürün yelpazesini genişletmesi ve süt ürünleri segmentindeki potansiyelin dikkat çekici olduğuna inanmaktayız...

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dogan donmez19 Eylül 2017 20:15

    Belki yanlıs yere yorum yapıyorum ama yıllardır tat urunlerini kullanıyor bugün pehlivan oğlundan aldıgım bir kornison tursuyu olduvu gibi cöpe atmak zorunda kaldım urunun resmini cektim parti no ve skt tarihi var ama tuz ve kokudan cok kötu etkilendik boyle buyuk ve köklü bir isletmeye hic yakıstıramadım ilginzi bekliyorum tesekürler 5434030839