E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakTaşınmaz satışı ne zaman yapılacak?---

Taşınmaz satışı ne zaman yapılacak?

Taşınmaz satışı ne zaman yapılacak?
27 Kasım 2013 - 12:10 borsagundem.com

Kocaeli İl Özel İdaresi ile Gaziantep Defterdarlığı 3 taşınmazın satışını yapacak. Taşınmazların satışında tarih belli oldu

Kocaeli İl Özel İdaresi ile Gaziantep Defterdarlığı’nın taşınmaz satışıyla ilgili ihale ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, Kocaeli İl Özel İdaresi, Körfez İlçesi Barbaros Mahallesi’nde bulunan Kocaeli İl Özel İdaresi mülkiyetinde olup altından LPG boru hatları geçen 2 adet taşınmazın yazılı ihale usulü ile satışını yapacak. Kocaeli Körfez ilçesi Barbaros Mahallesi’nde bulunan 2 adet taşınmazlardan biri için muhammen bedel 2 milyon 613 bin TL olarak belirlenirken, diğeri için muhammen bedel 15 milyon 220 bin TL olacak. İhale 10 Aralık Salı günü saat 14. 00'te başlayıp 15 dakika arayla Kocaeli İl Özel İdaresi Hizmet Binası İl encümeni toplantı salonunda sırasıyla ayrı ayrı yapılacak. İhale şartnameleri mesai saatleri içerisinde Kocaeli İl Özel İdaresi Emlak ve İstimlak Müdürlüğünden 500 TL bedel karşılığında temin edilebilecek. İsteklilerin ihaleye girebilmek için geçici teminat ve şartnamesinde istenilen belgeleri ihale saatine kadar Kocaeli İl Özel İdaresi İhale Komisyonu Başkanlığına sunulmak üzere encümen müdürlüğüne teslim etmiş olmaları gerekecek. Telgrafla müracaatlar ve postadaki gecikmeler dikkate alınmayacak.

GAZİANTEP DEFTERDARLIĞI 1 ADET TAŞINMAZIN SATIŞINI YAPACAK
Gaziantep Defterdarlığı, Gaziantep Beylerbeyi Mahallesi’nde bulunan 1 adet taşınmazın satışını açık teklif usulüyle yapacak. Buna göre satışı yapılacak taşınmazın geçici teminat tutarı 388 bin 736 TL olacak. ihale 10 Aralık tarihinde saat 9.30’da yapılacak. ihaleler hizalarında belirtilen gün ve saatlerde Milli Emlak Müdürü odasında toplanacak komisyonca yapılacak. Postayla yapılacak müracaatların ihale saatine kadar Komisyona ulaşması gerekecek. Postada meydana gelebilecek gecikme nedeni ile ihale saatine kadar komisyona ulaşmayan teklifler işleme alınmayacak. Hazine'ye ait taşınmazların satışı KDV’ye tabi olmadığı gibi bu satış ve devir işlemleri sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim ve harçtan müstesna olacak. Satışı yapılan taşınmazlar satış tarihini takip eden yıldan itibaren 5 yıl süre ile emlak vergisine tabi tutulmayacak. Şartnameler mesai saatleri içerisinde Milli Emlak Müdürlüğünde ücretsiz olarak görülebilecek. İhale Komisyonu İhaleyi yapıp yapmamakta serbest olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)